DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Túraautó

DTM: BMW-győzelem a piros zászlós versenyen

A közvetlenül a rajt után az élre álló Maxime Martin nyerte az egy ízben meg is szakított szombati futamot a Nürburgringen. Mögötte Mortara és az előnyét tovább növelő Pascal Wehrlein ért célba.

Szombat kora délután rendezték meg a Német Túraautó Bajnokság idei 15. versenyét, amelynek a Nürburgring adott otthont. A start után a pályafutása első pole pozícióját szerző Lucas Auer hamar visszaesett a középmezőnybe, így Maxime Martin állt az élre, megelőzve Bruno Spenglert, Edoardo Mortarát és a jó rajtja után rosszul helyezkedő Pascal Wehrleint. Hátrébb Jamie Greent forgatták ki, az audis miatt előbb a biztonsági autót küldték be, majd végül piros zászlóval megszakították a versenyt – ezt kihasználva Wehrlein a célegyenesben állva kérte számon Martint az első kanyaros manőveréért.

Martin_Nürburgring_DTM



Nagyjából tízperces szünetet követően folytatódhatott a körözés: a repülő rajt már sokkal tisztábban alakult, mindenki megtartotta a pozícióját az élmezőnyben. Martin folyamatosan nyúlt el a többiektől, mögötte sokáig egymás mögött vonatoztak az ellenfelek, a futam utolsó harmadához érve aztán Mortara koccant neki előzés közben Spenglernek, amely miatt utóbbi autója megsérült és számos pozíciót veszített. A bmw-s végül jobb első defektet is kapott, ezzel végleg elveszítette az esélyét a pontszerzésre.

A közvetlen élmezőnyben aztán már nem történt változás, így Martin könnyedén húzta be idei első, összességében második futamgyőzelmét a DTM-ben. Mortara is megőrizte a második helyét, ezzel a bajnokságban is átvette ezt a pozíciót a mindössze egyetlen pontot szerző Mattias Ekströmtől, azonban még így is 27 egység a hátránya a közvetlenül mögötte célba érő Wehrlein mögött. A dobogósok mögött a helyzeteit remekül kihasználó Gary Paffett lett a negyedik, megelőzve Maximilian Götzt és a rajtelsőséget egy hatodik helyre váltó Auert. A címvédő Wittmann hetedikként látta meg a kockás zászlót, Ekström elé pedig Wickens és Da Costa fért még be.

Vasárnap egy újabb időmérővel és futammal folytatódik a DTM nürburgringi hétvégéje.

A szombati futam végeredménye:

1. Maxime Martin BMW  
2. Edoardo Mortara Audi +2.543
3. Pascal Wehrlein Mercedes-Benz +2.955
4. Gary Paffett Mercedes-Benz +14.227
5. Maximilian Götz Mercedes-Benz +15.293
6. Lucas Auer Mercedes-Benz +16.750
7. Marco Wittmann BMW +17.349
8. Robert Wickens Mercedes-Benz +20.620
9. António Félix da Costa BMW +22.189
10. Mattias Ekström Audi +23.857
11. Mike Rockenfeller Audi +24.398
12. Paul Di Resta Mercedes-Benz +25.032
13. Timo Glock BMW +25.383
14. Adrien Tambay Audi +25.756
15. Christian Vietoris Mercedes-Benz +26.413
16. Nico Müller Audi +27.142
17. Daniel Juncadella Mercedes-Benz +27.724
18. Augusto Farfus BMW +1:00.378
Nem ért célba:    
  Bruno Spengler BMW  
  Timo Scheider Audi  
  Tom Blomqvist BMW  
  Jamie Green Audi  
  Miguel Molina Audi  
  Martin Tomczyk BMW  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: