DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

DTM: Piros zászló és ismét BMW-diadal

Remek rajtját követően Tom Blomqvist végig uralta a második versenyt Oscherslebenben Augusto Farfus és Marco Wittmann előtt - a futamnak Lucas Auer komoly bukása vetett véget.

Az izgalmak ismét elkerülték Oscherslebent, ugyanis nem alakult ki csata a győzelemért: a második helyről előretörő Blomqvist - aki tavaly 2. helyen végzett az F3-as Európa-bajnokságon -, végig kezében tartotta a vezetést, és esélyt sem adott a pole-pozíciót megszerző Augusto Farfusnak. A 16. körtől kezdve meg is lett az első három sorrendje, ugyanis a címvédő Marco Wittman átverekedte magát Antonio Felix da Costán, akit a végén még Pascal Wehrlein is szorongatott a negyedik pozícióért.



Ugyan nem ért fel a dobogóra, a bajnokság éllovasa ismét jól járt, hiszen Mattias Ekström szombathoz hasonlóan most sem tudott pontot szerezni - négy pontos előnyét így 10 egységgel tudta növelni. A rajtot követően kisebb kavarodás alakult ki a középmezőnyben, Christian Vietoris ugyanis kiforgatta Miguel Molinát, Nico Müller pedig nem tudott visszatérni a pályára, így kikerülve riválisát a kavicságyban ragadt.

Két kör erejéig a safety car vezette a mezőnyt, a restartot követően pedig csak kisebb csaták alakultak ki a középmezőnyben, az élen hajtók sorrendje a bokszkiállások után sem változott. Az egyetlen esemény a cserék alatt Martin Tomczyk áthajtásos büntetése volt, amit szabálytalan kiengedés miatt kapott. Az utolsó, 43. körben történt a hétvége egyetlen komolyabb balesete, amikor Lucas Auer a pályát kiszélesítve a gumifalnak ütközött, de az osztrák pilóta hála Istennek sérülés nélkül szállt ki az összetört Mercedesből.

A Német Túraautó Bajnokság két hét múlva folytatódik a Nürburgringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: