DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali

Dakar: Sainz révén újabb Audi-szakaszgyőzelem

Végéhez közeledik a Dakar Rali, csütörtökön már a 11. szakaszt futották. Jelen állás szerint hamarosan az autósoknál és a motorosoknál is többszörös győztest avathatunk.

Az utolsó előtti szakaszához érkezett a legendás verseny, a 346 kilométeres táv mind az autósok, mind a motorosok között jól ismert nevek győzelmét hozta. Az idén elektromos autóval rajthoz álló Audi továbbra is szépen szerepel, szerdai szakaszgyőzelmük után csütörtökön is ők értek célba elsőként. Idősebb Carlos Sainz magabiztos vezetéssel, kényelmes előnnyel kormányozta a célba versenygépét, idei második szakaszgyőzelmét szerezve, ami az Audinak a negyedik.

Egykori WRC-s csapattársa, Sebastien Loeb is jól szerepelt, a spanyol mögött a második helyen futott be. A legnagyobb rivális, Nasser Al-Attiyah azonban csak nyolcadikként teljesítette a távot. Túlzott aggodalomra így sincs oka, az utolsó szakaszt 28 perc 19 másodperces előnnyel kezdheti, ami könnyen hozzásegítheti őt negyedik Dakar-győzelméhez.



A motorosoknál a szerdán még feladó Kevin Benavides mégiscsak visszatért a mezőnybe, ráadásul egy szakaszgyőzelemmel, ám a végső diadalra mégsem ő az esélyesebb, hanem a mögötte négy másodperccel befutó Sam Sunderland, aki második Dakar-sikerét vette célba, és az összetett vezetőjeként egyelőre jól is alakulnak számára az események. Legfőbb riválisai sok időt vesztettek ezen a szakaszon, közülük Adrien van Beveren szedte össze a legkevesebb hátrányt, az összetettben azonban csak a negyedik, a Honda sorozatban harmadik Dakar-győzelmére törekvő Pablo Quintanilla és Matthias Walkner mögött.

Sunderland 6 perc 52 másodperces előnyével folytatódik tehát holnap a motorosoknak is a Dakar Rali utolsó szakasza.

Az összetett állása 11 szakasz után:

Autósok: 1. Nasser Al-Attiyah (Toyota) 36:49:51, 2. Sebastien Loeb (BRX) +33:19, 3. Yazeed Al-Rajhi (Toyota) +01:03:43, 4. Orlando Terrranova (BRX) +01:31:29, 5. Giniel de Villiers (Toyota) +01:44:11

Motorosok: 1. Sam Sunderland (GasGas) 37:04:05, 2. Pablo Quintanilla (Honda) +06:52, 3. Matthias Walkner (KTM) +07:15, 4. Adrien van Beveren (Yamaha) +15:30, 5. Joan Barreda (Honda) +27:54, … 42. Gyenes Emánuel (KTM) +52:44

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: