DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Hamilton vezetni is akarja új csapata autóját

A hatszoros világbajnok saját maga is kezelésbe venné az Extreme-E számára kifejlesztett elektromos raliautót, amivel jövő év elején az X44 névre keresztelt versenycsapata rajthoz áll.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Lewis Hamilton saját versenycsapatot indít az Extreme-E névre keresztelt, meglehetősen szokatlan tereprali-szériában. A hatszoros F1-es világbajnok X44 névre hallgató istállója megalapításával kapcsolatban elárulta, mindig is arról álmodott, hogy egy szervezet vezetője lehessen, ami így teljesül számára. 

 hamilton-x44



Célom, hogy egy napon egy cég tulajdonosa legyek, szóval ez annak a része” – magyarázta a pilóta, aki sajátjának érzi az elektromos széria környezetvédelemről alkotott vízióját. „Ami még fontosabb, hogy lenyűgöztek az elképzeléseik. Teljes mértékben kimerítik azt, amivel én is foglalkozom. Szerintem lenyűgöző lesz. A háttérben nagyon sokat dolgoztak, és nagyszerű beszélgetéseket folytattam Alejandróval [Agag, a széria alapítója].”

Autóversenyző lévén Hamilton maga is ki akarja próbálni a széria elektromos autóját, ami a tervek szerint a Himalája, a Szahara és az Amazonas zord környezeteivel is képes lesz megbirkózni. „Mivel saját csapatom lesz, így én is vezetni fogom az autót. Régen a Formula-1-ben is vezettek a csapatvezetők, ami nagyon izgalmas. Sokat tanultam Totótól [Wolff, a Mercedes csapatvezetője], aki mentorálhatna engem. Minden csapatot bátorítanak arra, hogy sokszínű legyen, én pedig női pilótákat szerettem volna, amit sikerült összehozni. Ez nagyszerű. Örülök, hogy pozitív lehet a hozzájárulásom” – idézte a világbajnokot a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: