DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali

Hamilton versenycsapatot alapított

Az elektromos terepjárókat felvonultató Extreme-E sorozathoz csatlakozik a Formula-1-es világbajnok, méghozzá csapatfőnökként - istállója az X44 névre hallgat.

Lewis Hamilton hivatalosan is bejelentette, hogy csapatot alapít és az Extreme E elektromos tereprali-sorozatban indítja el - a csapat neve X44 lesz a Formula-1-es rajtszámára utalva. Mint mondta, az elektromos autózás fontos számára, a csapatvezetői pozíciót pedig izgalmas kihívásnak tekinti.

"Ez egy izgalmas új projekt és jó móka lesz más pozíciót betölteni, mint a versenyzőit" - idézi Hamilton szavait a RACER. A hatszoros F1-es világbajnok hozzátette, hogy az egész ügyben a legmegnyerőbb számára az, hogy az Extreme-E nemcsak egyszerűen egy elektromos versenysorozat, ami ezzel segít a bolygón, hanem együttműködik helyi szervezetekkel is, hogy igazán maradandó nyomot hagyjon és valós segítséget nyújtson a globális felmelegedés elleni harcban.

hamex



"Mindegyikünknek megvan az ereje ahhoz, hogy változást érjen el és nagyon sokat jelent nekem, hogy a versenyzés és a Föld iránti szeretetemet együtt használhatom erre. Alig várom, hogy a csapat részt vegyen ebben az új sorozatban, hihetetlen dolgokra lehetünk képesek" - mondta a brit.

Az Extreme-E mezőnyében ott van már a Chip Ganassi Racing, az Andretti Motorsport, az Abt, a HWA, a Techeetah, a QEV Technologies, a Veloce Racing és most már az X44 - pilóták még nincsenek, a bajnokság pedig majd januárban, Szenegálban indulhat el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: