DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Rossi: Szerencsére nem Alonso nyerte a Dakart

Az Indy 500 győztesének ugyan semmi baja a kétszeres világbajnok spanyollal, de megkönnyebbült, hogy nem nyerte meg az idei Dakar-ralit, mert szerinte abszurd lett volna, ha győzni tud.

Alexander Rossi a világ egyik legtehetségesebb pilótájának tartja Fernando Alonsót, de mégsem lett volna felhőtlenül boldog, ha a sokoldalúságáról híres spanyol versenyző ilyen rövid felkészülés után azonnal, első próbálkozásra megnyerte volna a Dakar-ralit. Bár bizonyos napokon kifejezetten versenyképesnek bizonyult, végül több, mint öt órával maradt el a győztes (idősebb) Carlos Sainztól.

Alonso a Formula-1 után (sőt, 2018 végéig közben is) más versenyágakban is kipróbálta magát és mindenhol azonnal versenyképesnek mutatkozott. Az Indy 500-on már első kísérletre is remekül ment, huzamos ideig vezette is a versenyt, a Le Mans-i 24 órást már kétszer is megnyerte, ahogy a 2018-2019-es WEC szuperszezon bajnoki címe is a spanyol (és csapattársai) zsebében landolt.

Alonso nem vallott szégyent a Dakar-ralin sem


Tavaly ősszel elhatározta, hogy a Dakaron is kipróbálta magát, az egyik szakaszon másodikként végzett, de igazán nem tudott beleszólni a végső győzelem kérdésébe, tizenharmadikként zárta a viadalt. Alexander Rossit is csábították a ralira, de végül időben nem tudta összeegyeztetni a dolgokat. Az amerikai pilóta is több különböző versenyágban képviselteti magát (IndyCar, Daytona 24, Bathurst Supercars).

„Folyamatosan figyelem Alonsót, vicces, de nagyjából ugyanazt csináljuk mostanában. Végigkövettem, hogy mit művelt a Dakaron, nekem sem sok hiányzott, hogy elinduljak a ralin, de idén még időben nem tudtam megoldani. A következő három-négy évben viszont szinte biztosan én is versenyezni fogok a Dakaron” – ecsetelte véleményét Alexander Rossi a RACER című lapban.

„Valahol megkönnyebbültem, hogy nem Alonso nyert, mert ez azt mutatja, hogy hiába ő a világ egyik legjobb pilótája, az nem jelenti automatikusan azt, hogy egy teljesen másik kategóriába beugorva rögtön legyőzheti azokat a srácokat, akik az egész életüket ebben a versenyágban töltik. Az nem létezik, hogy egyszer csak felbukkan és azonnal mindenkit megver” – fogalmazott Rossi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: