Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. június 4. csütörtök
Tereprali

Alonso első terepralis dobogóját szerezte

Úgy tűnik, jó úton halad a spanyol Dakar-felkészülése: navigátorával, Marc Comával a harmadik helyen végeztek a Szaúd-Arábiában rendezett négynapos Al Ula-Neom rali összetettjében.

Néhány hete már hivatalossá vált, hogy Fernando Alonso rajthoz áll a 2020-as Dakar-ralin. A Formula-1-ben két világbajnoki címig jutó, majd a WEC-ben is csúcsra jutó spanyol felkészülése azóta is intenzíven zajlik: a héten például a négynapos Al Ula-Neom ralin szerepelt.

alonso-tereprali-1Ráadásul nem is rosszul: navigátorával, Marc Comával az összetett harmadik helyén végeztek a Toyotával. A versenyt a szintén Toyotával szereplő Yazeed Al-Rajhi nyerte, Alonsóék konstans teljesítménye viszont az ex-F1-es első terepralis dobogóját eredményezte.

„Jól sikerült ez a négynapos felkészülés a Dakarra, új terepet és egyéb dolgokat fedeztünk fel. Az utolsó két szakaszon és összetettben is a harmadik helyen végeztünk, ez az első dobogóm terepraliban. Jó, hogy ez összejött most, önbizalmat ad a Dakarra” – idézi Alonsót az F1i.com szakoldal.

A spanyol klasszis a Toyota négycsapatos Dakar-különítményének tagja lesz januárban az első szaúd-arábiai viadalon: Nasszer Al-Attiyah, Giniel de Villiers és Bernhard Ten Brinke vezeti majd a másik három autót. Alonso további 2020-as terveiről egyelőre nem sokat tudni, bár nemrég felröppent a hír, miszerint az Andretti Autosporttal tárgyal az Indy 500-on való szereplésről, amely a pilóta álma, hiszen a fő célja továbbra is a tripla korona (Monaco, Indy 500, Le Mans-i 24 órás) megszerzése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?