DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Fazekas és Hodola vezet a Riverside Baján

Minden volt a Riverside Baja első napján, ami a terep-rallye világához tartozik: izgalmas és fordulatos szakaszok, remek teljesítmények és emberi drámák egyaránt.

A Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság második viadalának, a Riverside Bajának a szervezői nem hiába fohászkodtak azért, hogy remek időjárás mellett rajtolhasson el a négy ország versenyzőiből álló mezőny: szinte nyári melegben és napsütésben teljesítette a mezőnyt az aznapra előírt szakaszokat. Az autósok között előbb a Riverside Baja címvédője, Fazekas Károly és Somfai Mátyás uralta a versenyt, és a terep-rallye szakágnak megfelelő három szakaszból szinte legyőzhetetlenek voltak, kettőt megnyertek, míg a második szakaszon másodikként értek célba. Fazekasék 2:46 perccel előzik meg a cseh Zdenek Porizek, Pavel Vaculik kettőst, míg a harmadik helyről 4:21 perces hátrányban Lónyai Pál és Horn Albert várja a folytatást.

2017-Riverside Baja-fazekas károly



Fazekas Károly (BMW X6): „Címvédőként vágtunk neki a versenynek, ennek megfelelően szeretnénk teljesíteni. Ugyan az első szakaszon volt egy kis gikszer, ám a harmadik nagyon jól sikerült. Bízom a hasonló folytatásban, mert mindenképpen szeretném másodszor is megnyerni a Riverside Baját.”

Lónyai Pál (Porsche Macan): „Nem volt egyszerű, de végül is megoldottuk, és elégedett vagyok a harmadik hellyel. Szombaton végig támadni fogunk, mert mindenképpen szeretnénk előrébb végezni.”

A motorosok mezőnyében hatalmas csata alakult ki egy darabig Hodola Richárd és Heiszer Károly között. A harmadik szakaszik utóbbi állt az élen, ám eltévedt – ahogy ő mondta, elment gyufáért, és későn ért vissza –, így a nap végére Hodola végzett az élen, és kettejük közé a cseh Viktor Chytka és Pajer Csaba is beékelődött, míg a nemrég térdműtéten átesett Horváth Laller áll jelenleg az abszolút ötödik helyén.

Hodola Richárd (Yamaha WR 450F): „Eddig minden úgy alakul, ahogy elterveztem. Noha a szombati, rövid rallye-szakaszokon a quadosok előnyben lesznek, bízom abban, hogy képes leszek megőrizni valamennyit a több mint négyperces előnyömből.”

Szombaton a Riverside Baja mezőnye előbb a pénteki három szakaszt teljesíti fordítva, majd a magyar rallye bajnokság harmadik állomásának, az Iseum Rallye murvás szakaszain száguldozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: