Szalay Balázs és Bunkoczi László számára már-már megszokott mindez, bár az utóbbi néhány évben szerencsésen álltak a csillagok, és csak karácsony után kellett elindulni.
De vajon mit tesznek hozzá õk ketten a karácsonyi elõkészületekhez?
„A vacsorát szenteste én fõzöm: általában majonézes, narancsos sült lazac a menü, aminek a receptjét még Alaszkában tanultam, a két nagyobbik gyereknek pedig grillezett csirkét készítek, mert õk nem szeretik a halat. Persze, az ajándékok kiválasztásából is kiveszem a részemet – de ezt el ne mondja a kisebbik lányomnak, õ nem tudhatja meg, hogy nem a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékot... Egyéb meglepetésekkel is készülök: már hagyomány, hogy Afrikába mindig viszünk szaloncukrot, mert abból jó sok van, és egyesével be van csomagolva, így könnyebb odaadni a gyerekeknek” – mondta Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája.
Hamarosan az is kiderül, hogy Bunkoczi László is a fõzésben jeleskedik szenteste: „A halászlét már évek óta halászcsárdában veszem, van egy isteni hely az Alagútnál, az ottani szakácsban még nem csalódtam. A többi fogást azonban én készítem el, olykor rizottót, máskor halat, mindig azt, ami éppen eszembe jut bevásárláskor, általában az dönt, hogy mi a legszebb áru a boltban, hogy mi tetszik meg. A karácsonyfa-vásárlás is az én feladatom, cserepes ezüstfenyõt szoktam választani, amelyet utóbb mindig kiültetek.”