DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali (TR)

Szalayék „elcsalnak” egy napot a karácsonyból

Nincs más lehetőségük, hiszen december 27-én reggel hét órakor jelenésük van az Africa Race adminisztratív és technikai gépátvételén Monacóban, így azután karácsony másodnapja az utazás jegyében telik.
Szalay Balázs és Bunkoczi László számára már-már megszokott mindez, bár az utóbbi néhány évben szerencsésen álltak a csillagok, és csak karácsony után kellett elindulni. 
De vajon mit tesznek hozzá õk ketten a karácsonyi elõkészületekhez? 
 
„A vacsorát szenteste én fõzöm: általában majonézes, narancsos sült lazac a menü, aminek a receptjét még Alaszkában tanultam, a két nagyobbik gyereknek pedig grillezett csirkét készítek, mert õk nem szeretik a halat. Persze, az ajándékok kiválasztásából is kiveszem a részemet – de ezt el ne mondja a kisebbik lányomnak, õ nem tudhatja meg, hogy nem a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékot... Egyéb meglepetésekkel is készülök: már hagyomány, hogy Afrikába mindig viszünk szaloncukrot, mert abból jó sok van, és egyesével be van csomagolva, így könnyebb odaadni a gyerekeknek” – mondta Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája. 
 
unnamed
 
Hamarosan az is kiderül, hogy Bunkoczi László is a fõzésben jeleskedik szenteste: „A halászlét már évek óta halászcsárdában veszem, van egy isteni hely az Alagútnál, az ottani szakácsban még nem csalódtam. A többi fogást azonban én készítem el, olykor rizottót, máskor halat, mindig azt, ami éppen eszembe jut bevásárláskor, általában az dönt, hogy mi a legszebb áru a boltban, hogy mi tetszik meg. A karácsonyfa-vásárlás is az én feladatom, cserepes ezüstfenyõt szoktam választani, amelyet utóbb mindig kiültetek.”
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: