DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 27. hétfő

Bunkoczi

Opel Dakar Team: A csapat nem adja fel!

14 tervezett szakasz, amelyből az autósoknak 13-at, a motorosoknak 12-t tartottak meg, 9000 kilométernyi össztáv, 4500 kilométernyi szelektív szakasz a 40. Dakar ralin. Az autós mezőnyben Carlos Sainz a második, a motorosok közt Matthias Walkner az első, a kamionosok között pedig Eduard Nyikolajev a harmadik győzelmét aratta.

részletek

Opel Dakar Team: Aktív pihenőnap

Pihentek. Persze amennyire lehetett, aktívan, hiszen lendületben kell maradni. Az Africa Race szünnapján Szalay Balázs reggel piacra ment, és halat, rákot vásárolt (amit azután megsütött a csapatnak), Bunkoczi László előkészítette a másnapi itinert, a szervizcsapat pedig az Opel Mokkán dolgozott.

részletek

Opel Dakar Team: Pokoli gyors nap

Ha egy szóval kellett volna jellemezni az Africa Race pénteki szakaszát, a versenyzők azt mondták volna: gyors. Ha kettővel, akkor azt: pokoli gyors. A szervezők a szelektív első felét kénytelenek voltak törölni az útvonalból az utóbbi hetek esőzései miatt, maradt a második (összesen 276 kilométer), amelyben viszont túl sok trükk nem volt, állni kellett a gázon.

részletek

Opel Dakar Team: Elrajtoltak!

Monacóban elrajtolt a 2017-es Africa Race, amelyen három magyar egység méreti meg magát. A mezőny délután a séte-i kikötő felé vette az irányt, ahonnan komppal indul útnak, s január 2-án reggel éri el Marokkó partjait.

részletek

Opel Dakar Team: Rajtra kész a mezőny!

Lezajlott az adminisztratív és a technikai gépátvétel az Africa Race-en – a mezőny rajtra kész. A járművek már a monacói kikötőben várják a szilveszteri startot, amely után behajózik a mezőny, január 2-án pedig az első szakasszal elrajtol a 6500 kilométeres össztávú verseny.

részletek

Bunkoczi csomagolásban is gyors

Tizenöt perc alatt összerakta a sivatagi holmiját – hiába no, a rutin, meg az évek... Az Opel Dakar Team navigátora, Bunkoczi László tíz-egynéhány éve járja a világ különbözõ sivatagjait, úgyhogy ha álmából felkeltik, akkor is tudja, mit kell bepakolnia az utazótáskájába, ha maratoni sivatagi versenyre készül. Márpedig most arra készül – megint.

részletek

Africa Race: Pihenőnap és gulyásleves

Különleges nap volt. Abból a szempontból mindenképp, hogy nyolc órakor ébredt az Africa Race-tábor a megszokott öt helyett. Meg azért is, mert reggel nem kezdtek el rögtön zúgni az aggregátorok és berregni a motorok, hanem mindenki kivárt egy kicsit. Gyönyörködött az Atlanti-óceán hullámaiban, az itteni napfelkeltében, nyugodtan megitta a kávéját – a pihenőnap ugyanis éppen arra való, hogy az ember egy kicsit lelassítson.

részletek

Africa Race: Szalayék lendületben

Az eltévedések és a visszatalálások napja volt a szombati az Africa Race-en – ami azt is jelenti, hogy a navigátorok reflektorfénybe kerültek. Az útvonalat kijelölõ „öreg róka” René Metge fel is hívta erre a figyelmet az elõzõ esti versenyzõi eligazításon. És ha õ valaminek nyomatékot ad, arra nem árt odafigyelni.

részletek

Szalayék „elcsalnak” egy napot a karácsonyból

Nincs más lehetőségük, hiszen december 27-én reggel hét órakor jelenésük van az Africa Race adminisztratív és technikai gépátvételén Monacóban, így azután karácsony másodnapja az utazás jegyében telik.

részletek

Itt megnézheted Szalayék bukását az Africa Race-en

Előkerült a videó Szalay Balázs és Bunkoczi László ijesztő december 30-i balesetéről, amely a navigátor csigolyasérülését is eredményezte.

részletek

Szalayék elszántabbak, mint valaha

Az Opel Dakar Team párosa már hazatért Magyarországra – a pilóta otthon, a navigátor a kórházban lábadozik, miután az Africa Race első szakaszának 14.6 kilométernél hatalmasat estek.

részletek

Szalayék borultak – Vége a versenyüknek

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az Africa Race első szelektív szakaszának rajtjától 14.6 kilométerre felborult. Az Opel Mokka hatalmas sebességgel érkezve orral beleállt egy homokfalba, s előbb a tetejére, majd az oldalára borult – a navigátor megsérült, így a páros számára véget ért a verseny.

részletek