DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Gyulai Várfürdő Kupa: A szombati első kör után mondták

Fekete Antal és Tóth György, a Toyota Hilux Overdrive-val versenyző címvédő magyar bajnokpáros vezet a IV. Gyulai Várfürdő Kupa szombati napjának félidejében, az első két szelektív szakasz után.

Az éllovas duó az első szakaszt a 2. pozícióban zárta a Marcin Lukaszewski és Magdalena Duhanik-Person alkotta BMW-s duó mögött, a második szakaszon pedig a legjobb eredményt produkálták. A szombat délutáni két szakasz előtt összesítésben a Fekete-Tóth egység 10 másodperccel vezet a szuperspeciált megnyerő Korda Erik, Csató Attila (HRX-Ford) páros előtt, míg a 3. helyen a Fazekas Károly, Szenáki László (BMW X6) duó állomásozik, 57 másodperces hátránnyal.

Motorhiba miatt kiesett a Gyulai Várfürdő Kupák történetének első Dakar-győztes résztvevője, Josef Machacek, akinek buggy-jában a motor felmondta a szolgálatot. Egy bukás miatt búcsúzott az Opel Dakar Team Nissan Pickupjával induló Apáthy Zoltán, Erős Gábor alkotta duó és a kiesés fenyegeti a Lónyai Pál, Horn Albert tandemet is: a párosnak a Nissan Pickup hajtóművével vannak gondjai.

Fekete Antal – Tóth György / Toyota Hilux Overdrive – 1. hely,1:03:50

Elégedettek vagyunk az első két szelektív szakasszal. Őszintén szólva picit meglepett, hogy ennyire jól összejött ez a két menet. Nagyon jó tempót sikerült autózni ezeken a technikás pályákon, szerintem Gyula tényleg a tereprali Monte-Carlója!

Korda Erik – Csató Attila / HRX-Ford – 2. hely, +00:00:10

Jó az autó, műszaki fronton minden oké nálunk. Az első gyorson bealudtunk, ami meg is látszott az eredményen, de a másodikra összeszedtük magunkat. Nagyon szoros a küzdelem, ami jó mindannyiunk számára.

Fazekas Károly – Szenáki László / BMW X6 – 3. hely, +00:00:57

Műszaki hibánk nincs, a kocsi gyors, de a pályák kemények volt néhány tényleg forró pillanatunk. Délután megpróbálunk gyorsabbak lenni.

Tomas Ourednicek – Pavel Vaculik / Hummer H3 - 4. hely, +00:01:50

Kisebb elektronikai problémákkal bajlódtunk az első szakaszon, ami hátráltatott bennünket, de megoldottuk, így a második szakasz már jobban sikerült. Sajnos egyelőre nem tudunk olyan gyorsak lenni, mint szeretnénk.

Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik-Person / BMW – 5. hely, +00:03:52

Az első szakaszról annak ellenére is a legjobb idővel jöttünk le, hogy volt két navigációs hibánk, de sajnos a második során műszaki gondjaink adódtak. A csapat mindent megtesz azért, hogy orvosolják a problémát.

opel_dakar_team_gyula



Szalay Balázs – Vörös Ferenc / Opel Mokka - 6. hely, +00:04:01

Kiváló volt a reggelire kapott rántotta, pazar padlizsánkrémet is kaptunk hozzá. A viccet félretéve, Fecával egyre jobban megy a közös munka, éppen ezért eldöntöttük, hogy a délutáni szakaszokon sokkal gyorsabbak leszünk!

Josef Machacek – Rage buggy – Kiesett

Motor kaput, sajnos… Gyorsak a pályák, meleg van, így sajnos a buggy hamar megfőzte a motort. Sajnálom, hogy így alakult, mert nagyon jól érzem magam Gyulán. A város gyönyörű, a központjában kialakított szervizpark hangulata pedig fantasztikus.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: