DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali (TR)

HQ Racing: Sikerek és újdonságok

Újabb szépen csillogó ezüstéremmel zárta a 2014-es szezont Hangodi Zoltán és a HQ Racing a Világkupa T3-as kategóriájának a tavalyinál jóval nagyobb létszámú mezőnyében. A hazai bajnokságban a hatodik helyen végzett Hango.

A tervezettnél később, március helyett áprilisban, a magyar bajnoki nyitófutamon, a Túrkeve Kupán indult a 2014-es szezon Hango számára. A pályákon tapasztalt sártenger nem kedvezett a Klement Mosquitónak, így végül a 11. helyen zárt. Egy hónappal később a beledi Riverside Baja azonban gyorsan feledtette a vártnál szerényebb kezdést, ugyanis egy igencsak fordulatos versenyen a harmadik helyet szerezte meg a HQ Racing pilótája.

Hasonlóan kiválóan alakult a gyulai kirándulás is, a júniusi Gyulai Várfürdő Kupa abszolút értékelésében a negyedik helyen zárt Hango és a Klement Mosquito, a bajnokságban pedig a második helyre jött fel az itt szerzett pontokkal. A júliusi domonyi sprintfutamon az elrontott első szelektív bosszulta meg magát, a pilóta azonban mentette a menthetőt, és végül a hatodik helyért járó pontokkal gazdagodott.

hango_2014



Az augusztusi HunGarian Baja mindig különleges verseny Hango számára, hiszen rendszerint itt ünnepli a születésnapját. Sajnos azonban a hazai bajnokságban háromszoros szorzójú, a Világkupa értékelésébe is beleszámító viadalon nem igazán állt mellé a szerencse: pénteken a sötétedés hátráltatta, szombaton pedig egy nagyon rosszkor jött defekt húzta keresztül a számításait, így a Világkupa-értékelésben a 19., a hazai bajnokságban pedig a 12. idő került a neve mellé.

Alig két héttel később egy újabb Világkupa-futam következett. A Baja Poland jól indult, hiszen pénteken legjobb magyarként a 20. időt autózta Hango. Szombaton azonban élete egyik leghosszabb szelektívje várt rá, és mint kiderült, az egyik legnehezebb is. Az autó-és gumigyilkos 188 kilométeres pályán négy defektet kapott, ennek ellenére sikerült célba vinnie a Mosquitót. A délutáni második menet már problémamentesen alakult, Hango a 12. idővel teljesítette a szelektívet. Vasárnap pedig még ezen az eredményen is tudott javítani: a hetedik idő került a neve mellé, az összesítésben pedig 23. helyen zárta a Világkupa-futamot. A HunGarian Bajához hasonlóan Lengyelországban is sikerült megszereznie a T3-as kategóriában a győzelemért járó pontokat, s ez az év végi elszámolásnál második helyet ért. A terepralis szezon a szeptemberi végi nagykállói Adrenalin Kupával zárult a csapat számára.

Az év második felében Hango egy új sportággal ismerkedett: a ralikrosszal. Tapasztalatgyűjtés céljából három futamon indult a Harsányi Zoltán csapatától bérelt hajdani bajnokautóval, egy Nissan Sunnyval a SuperCar kategóriában. Az ismerkedésből hamar szerelem lett, így borítékolható, hogy 2015-ben nem csupán a tereprali pályákon találkozhatunk a HQ Racing pilótájával.

hango_2014_2

„Nagy öröm az újabb Világkupa-ezüst, de összességében nem mondhatom, hogy úgy alakult a 2014-es szezonom, ahogy vártam. A magyar bajnokságban rám fért volna egy kicsivel több szerencse, hogy ki tudjam hozni mindazt, ami az autóban és bennem van. De jövőre ismét támadunk, és szeretnék annyi versenyen elindulni, amennyin csak lehetséges.

Számomra az év nagy újdonsága a ralikrosszos bemutatkozásom volt. Három versenyen tudtam indulni az ősszel, és annyira beleszerettem a sportágba, hogy ennek biztosan lesz folytatása. A következő szezonra is vannak már terveink, annyit már most elárulhatok, hogy szeretnénk teret adni a fiatal tehetségeknek…

A csapat nevében ezúton is köszönjük támogatóinknak, hogy egész évben mellettünk álltak, és köszönjük mindenkinek a szurkolást. Találkozunk 2015-ben!” – értékelte a szezont Hango.

Bár az év lassan a végéhez közeledik, a Klement Mosquito pedig már a műhelyben pihen, a csapatnak volt még egy jelenése idén: december 20-án, szombaton került sor a hazai tereprali bajnokság díjkiosztójára, jó hangulatú, méltó lezárásaként a 2014-es szezonnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: