DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Újabb magyar tarolás az e-WTCR-ben

A virtuális Slovakia Ringen is győzni tudott a M1RA-s Báldi Gergő, míg a második futamot a felvidéki Bánki Bence húzta be. Michelisz pontot szerzett, de a fő szenzációt kis híján Guerrieri okozta.

Két héttel a hungaroringi nyitány után a Slovakia Ringen folytatódott a WTCR szimulátoros bajnoksága, amelyben bárki összemérheti tudását a virtuális világban a valódi versenyzők ellen. A mezőnyben ismét hemzsegtek a magyarok: a kvalifikációból összesen öten – Báldi Gergő, Csuti Zoltán, Nagy Dávid (ők hárman a M1RA e-sportos részlegét képviselik), Barna Martin és Pinczés Ádám – fértek be a legjobb húszba, akik a hétfő esti futamokon is rajthoz állhattak.

 

S ha már rajthoz álltak, egyikük meg is nyerte az első versenyt: Báldi a Hungaroringhez hasonlóan ismét a leggyorsabb volt az időmérőn, s újabb rajt-cél győzelmet aratott. Ráadásul volt még egy másik magyar dobogós is Pinczés harmadik helye révén. A második futamon aztán a Red Bull által nemrég leigazolt felvidéki magyar, Bánki Bence győzött, míg Barna Martin lett a második.

A fő szenzációt azonban a fordított rajtrácsos viadal majdnem harmadik helyezettje okozta: Esteban Guerrieri ugyanis sokáig őrizte a harmadik helyezését, s csak egy kilökésnek volt köszönhető, hogy Michelisz Norbert tavalyi ellenfele nem fért fel a pódiumra igazi versenyzőként a szimulátorosok között. Az argentinon kívül is megfigyelhető volt, hogy a WTCR-esek közeledtek a gamerekhez, Michelisz például pontokat szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: