DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Retro

Így békítette ki a csapatfőnök Vettelt és Webbert

Amikor a fiatal német a csapathoz került, már világos volt, hogy rendkívül tehetséges és hogy előbb-utóbb súrlódás lesz a rutinos ausztrállal. Ez így is történt, de Horner nem hagyta annyiban.

Sebastian Vettel és Mark Webber 2009-ben lettek csapattársak és egyértelmű volt, hogy az istállón belüli vezérszerep okán előbb-utóbb egymásnak feszülnek ők ketten. Ez fokozatosan meg is történt és 2010-ben egy ütközésben csúcsosodott ki a konfliktus, aminek köszönhetően elvesztette a Red Bull a futamgyőzelmet Isztambulban.

Mindketten a világbajnoki címért harcoltak (de képben volt még Fernando Alonso és Lewis Hamilton is), Christian Horner azonban nem akarta, hogy még inkább elmérgesedjen a viszony a csapattársak között, ezért az ominózus verseny után fontos lépésre szánta el magát.

„Akkor még Mark Webber és Sebastian Vettel viszonylag csapattársi kapcsolatuk elején jártak, egyre inkább érezhető volt a feszültség köztük és egyre harciasabbak lettek egymással. Amikor azonban összeütköztek és emiatt egy biztos kettős győzelmet vesztettünk el, nyilvánvalóvá vált, hogy új szakaszba lépett a versengésük, nem szerettük volna, ha tovább romlik a helyzet” – magyarázta Christian Horner a High Performance Podcastjében.

Webber és Vettel a kórházi látogatás után sokkal jobban elfogadták egymást


„Szerettük volna új megvilágításba helyezni a munkájukat és kettejük viszonyát is. Hangsúlyoztuk, hogy mi nem emberéleteket mentünk, hanem egy szórakoztató sportág részesei vagyunk. David Coultharddal együtt felkerekedtünk és elmentünk a Great Ormond Streetre, hogy találkozzanak kórházban levő gyermekekkel, akik súlyos állapotban szenvednek.”

„Egy teljes délelőttöt töltöttünk el ott azokkal a gyermekekkel és szüleikkel, szívszorító volt mindegyikünk számára. Megértették, hogy az életben ezek a valós problémák, az igazi bajok, sikerült élesen demonstrálnunk nekik, hogy ehhez képest az ő versenyzői bajuk gyakorlatilag semminek tekinthető.”

„Hébe-hóba még utána is előfordult néhány súrlódás köztük (például az emlékezetes Multi-21 botrány), de alapvetően már végig kontroll alatt tartották indulataikat, érzelmeiket és normális, csapattársi kapcsolat alakult ki köztük. Amikor a kórházban voltak a gyermekek között, kialakult bennük egy mélyebb elismerés és elfogadás a másik iránt” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: