DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Retro

F1-Archív: Montoya szenvedni fog a McLarennél

Folytatódik Senna balesetének vizsgálata, Schumacher körrekordot dönt, Stoddart pénzért esedezik, visszatérhet a Mexikói Nagydíj - ezek voltak az elmúlt 20 év hírei február 17-én.

2014: Befejezik Michael Schumacher síbalesetének vizsgálatát – az ügyben illetékes hatóság közli, hogy nem találtak bűnösnek senkit az esetben.

2012: Vitalij Petrov helyettesíti Jarno Trullit a Caterhamként induló Lotusnál – a viborgi csapattársa továbbra is Heikki Kovalainen lesz.

2011: A bahreini évadnyitó szervezői az országban zajló zavargások ellenére is remélik, hogy sikeres futamot tudnak szervezni ez év márciusában.

 



2010: Fairuz Fauzy először viszi pályára nyilvánosság előtt a malajziai szponzorok által támogatott és a mezőnybe, legalábbis névleg 1994 után visszatérő Lotus autóját Jerezben.

2009: Jackie Stewart úgy véli, hogy a sportág nem veszítheti el a Brit Nagydíjat, hiszen a pletykák arról szólnak, hogy a doningtoni pálya nem lesz kész a 2010-es verseny idejére.

2006: Bernie Ecclestone Las Vegasba vinné a Forma-1-et, oda ahol 1981-ben és 1982-ben már vendégeskedett a száguldó cirkusz mezőnye – méghozzá azért, mert a 2005-ös indanapolisi gumibotrány miatt kétségessé vált a sportág jövője az USA-ban.

2005: Visszatérhet a Mexikói Nagydíj, méghozzá egy új helyszínen, néhány kilométerre az eredetileg megjelölt Cancúntól. Az első futamot 2006-ban rendezhetik a Hermann Tilke által tervezett aszfaltcsíkon.

2004: Patrick Head szerint élpilótájuk, a 2005-ben már a McLarennél versenyző Juan Pablo Montoya szenvedni fog a wokingiaknál töltött első szezonjában, mert „keményfejű” és „nehezen kezelhető”.

2003: Paul Stoddart, a Minardi csapatfőnöke bejelentette, hogy anyagi problémái miatt csak az szezon első versenyére tudja finanszírozni a gárda által használt Cosworth-motorokat, és Bernie Ecclestone-hoz fordult segítségért.

2001: Michael Schumacher ellen eljárás indulhat, mivel megszegte eddigi sisakgyártójával, a Bellel kötött, év végén lejáró szerződését, és egy másik gyártó más színű fejvédőjével fog rajthoz állni a 2001-es szezonban.

 

2000: Michael Schumacher megdönti a mugellói pálya körrekordját 1:25.506-os idővel – új társával, Rubens Barrichellóval azonban nem csak az F1-2000-est, hanem az előző évi F399-es is nyúzták Olaszországban.

1999: Max Mosley bejelentette, hogy az erre az évre tervezett első Malajziai Nagydíj október 17-én fog debütálni, noha olyan hírek láttak korábban napvilágot, hogy anyagi problémák miatt esetleg törölhetik is a versenyt.

1998: Az Arrows istálló bemutatja új autóját, a saját gyártású motorral hajtott A19-et, melyet a korábbi Ferrari-szakember, John Barnard tervezett.

1997: Olasz ügyészek tovább folytatják a vizsgálatot Ayrton Senna balesetének ügyében, melyhez egy fényképet használnak majd új bizonyítékként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: