DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek
Rali

Tragédia a Veszprém Ralin

Halálos baleset miatt félbeszakították a 2023-as Veszprém Ralit – Nemes Csaba raliversenyző vesztette életét, miután autójával az első gyorsaságin egy fának ütközött.

veszprem



Halálos baleset miatt félbeszakították az országos ralibajnokság hétvégi futamát, a Veszprém Ralit, a Felügyelő Testület közlése értelmében a versenyen tragikus baleset történt – az áldozat a 47 esztendős Nemes Csaba, aki Lada VFTS-ével fának ütközött és életét vesztette. A baleset az első szakaszon, a kislődi gyorsaságin történt. A navigátort, Nemes Richárdot kórházba szállították.

A Veszprém Arénánál 13 órától megemlékezést tartanak az elhunyt versenyzőről.

Nemes Csabáék a júniusi Mecsek Ralin

Az alábbiakban változtatás nélkül közüljük az MNASZ hivatalos közleményét:

A HUMDA Országos Rally Bajnokság negyedik futamán, a 29. Veszprém Rallye első, kislődi gyorsasági szakaszán az 50-es rajtszámú Nemes Csaba - Nemes Richárd kettős autója fának csapódott. A versenybalesetben a pilóta, Nemes Csaba a helyszínen életét vesztette. A navigátort további kivizsgálásra kórházba szállították.

A tragikus eseményt követően a versenyt a rendező megállította.

A rendezőség augusztus hatodikán, 13 órakor megemlékezést tart a Veszprém Arénánál, a tervezetett célceremónia helyszínének közelében a magyar ralisportban sikeres versenyző és barát tiszteletére.

Az MNASZ vezetősége, a verseny rendezősége, a versenyzők, a csapattagok és a ralis társadalom minden tagja együttérez a versenyző hozzátartozóival, és ezúton is őszinte részvétét fejezi ki Nemes Csaba közvetlen családjának. Nemes Csaba 47 éves volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: