DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Vincze dominált a Salgó Ralin

Már pénteken lelépte a mezőnyt Vincze Ferenc, aki a power stage-t is megnyerte az első aszfaltos futamon, s ezzel magabiztos előnybe került a tabellán.

Május utolsó hétvégéjén, Pünkösdre való tekintettel péntek-szombaton rendezték a Salgó Ralit, az ORB-szezon második, egyben első aszfaltos futamát. A verseny két napja során négy különböző pályán összesen tizenegy gyorsaságit kellett teljesítenie a mezőnynek, a klasszikus Cered, Kazár, Mátrakeresztes és Szorospatak szerepelt a programban, utóbbi négy alkalommal is.

Az nem volt kérdés, hogy ki a leggyorsabb: Vincze Ferenc és Percze Nándor a pénteki első kör mindhárom szakaszát megnyerte, és szokatlanul nagy különbséggel lépte le a mezőnyt. Csak Turán Frigyes és Farnadi Ágnes tudott egyáltalán közel maradni az éllovashoz, délután egy gyorsaságit meg is nyert a páros, de a másik kettőn Vincze érinthetetlennek bizonyult, így jelentős különbséggel nyerte meg a napot.

vincze-rali-salgo



A szécsényi pilóta fölénye szombaton is folytatódott, az első három szakaszt megint megnyerte, pedig ekkor már taktikázott is a fél percre hízó előnye birtokában. Szorospatakon már óvatosan autózott, így Turán közelített hozzá, a szakaszt pedig a pénteken több büntetést is begyűjtő Klausz Kristóf nyerte meg.

Vincze végül a power stage-t is megnyerte Velenczei előtt, Turán behozta a Volkswagent a második helyre, a dobogó alsó fokára pedig Német Gábor és Németh Gergely állhatott fel a Hyundaijal.

Az első napot még a dobogón záró Velenczei Ádámnak nem sikerült jól a hétvége, szombat reggel defektet kapott, majd egy technikai hiba is hátráltatta, így végül nem fért be a legjobb tíz közé. A harmadik helyet a négyszeres bajnok Hadik András vette át, de szombat délután egy technikai hiba miatt balesetet szenvedett, és fel kellett adnia a küzdelmet.

Vincze ezzel a győzelemmel magabiztos előnybe került a bajnokságban, ami júniusban a Mecsek Ralival folytatódik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: