DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Tíz év: egy évtizede segíti a magyar ralisportot az autogumiplaza.hu

Fontos mérföldkőhöz ért a Pirelli versenyabroncsok magyarországi forgalmazója: tíz éve lépett be a hazai ralisportba, az azóta eltelt idő alatt pedig számos sikert könyvelhetett már el.

2012 óta látja el a hazai ralibajnokság résztvevőit Pirelli versenyabroncsokkal az autogumiplaza.hu csapata: Mezey Tamás vezetésével bajnoki címek (2017 óta a Rali1-ben mindegyiket Pirellivel nyerte az aktuális bajnok, a tíz évben pedig nyolcszor), futamgyőzelmek és más sikerek tömkelegéhez segítette hozzá a versenyzőket a miskolci cég. Az elmúlt egy évtizedet áttekintve világosan kiderül: ez a csapat több, mint egy egyszerű gumibeszállító.

„A kezdetektől fogva támogatást nyújtunk a versenyzőknek. Alapfelfogásunk, hogy mi nem csak egy értékesítő partnere vagyunk a versenyzőknek, abroncsvásárlóknak, hanem egy igazi partner, aki szakmai háttértámogatást is nyújt nekik. Voltak, vannak és reményeink szerint lesznek is támogatott párosaink az ORB, az ORC és a Rali2 mezőnyében. Az első pillanattól kezdve együttműködő partnerei vagyunk a Peugeot Kupának, szerepet vállalunk a versenyenkénti és az év végi díjazásban is – hiszen ne feledjük, a kupasorozat győztese lehetőséget nyer arra, hogy a következő szezonban részt vegyen egy ERC-futamon, amelyhez mi biztosítjuk az abroncsokat” – mesélte Mezey Tamás.

MGR_IMAGES_2022_06_24_GM_062



Ha végigböngésszük a neveket, akiket az elmúlt években támogattunk, olyanokat is találhatunk közöttük, mint Vincze Ferenc, Velenczei Ádám vagy Csomós Miklós, akik az autogumiplaza.hu segítségével tudtak sikereket elérni vagy éppen fejlődni. Fontos kihangsúlyozni, hogy a támogatás többről szól, mint néhány abroncs: konkrét segítséget is kapnak a Pirellit választó párosok.

„Technikai és háttértámogatást nyújtunk azoknak, akik minket választanak. Nagyon fontos könnyítés a korábbiakhoz képest, hogy egy versenyzőnknél sem állnak a garázsban új gumik: nálunk csak azt kell kifizetni, amit ténylegesen fel is szereltünk felnire. A futamok előtt folyamatosan információkkal látjuk el a párosainkat azzal kapcsolatban, hogy a pályák és a várható időjárás alapján milyen abroncsok jöhetnek számításba az adott versenyen, segítünk a gumiválasztásban, a gumik megfelelő kezelésében vagy éppen a rajtolási nyomásokkal is. A versenynapok elején én magam megyek végig a pályákon és friss információkat adok arról, hogy milyenek a viszonyok és hogy ennek megfelelően mire kell figyelni, mit kell észben tartani” – magyarázta Mezey.

MGR_IMAGES_ORB_VESZPREM_2022_024

Mezey Tamás és csapata tíz éve végez magas minőségű munkát a magyar ralisportban

A Pirelli abroncsok magyarországi forgalmazója azt is hangsúlyozta, hogy a korábban az MNASZ-szel megkötött megállapodás (csak két cégtől származó gumikkal lehet magyar bajnoki pontokat szerezni) miatt a magyar piac kiemelt szerepet tölt be a gyártó sportprogramjánál. „A szövetséggel évekkel ezelőtt megkötött megállapodás nagy pozitívuma, hogy a Pirellinél a világbajnokság és az Európa-bajnokság után kiemelt prioritást élvez a magyar piac, ennek köszönhetően folyamatos az abroncsellátás. Ez nagyon fontos, különösen most, amikor hasonló problémákat tapasztalhatunk akár más országokban, akár más márkáknál. Fontos kihangsúlyozni, hogy az áraink sem magasabbak, mint más országok forgalmazóinál: a szövetséggel kötött megállapodás díját a Pirelli a központi költségvetésből fedezi, ha ez a megállapodás nem létezne, akkor is pont ugyanolyan összegért tudnánk teljesíteni a megrendeléseket, mint most, ezt nem vetítjük ki a partnereink felé. Jól jelzi az árverseny helyzetét, hogy a külföldön, nemzetközi bajnokságokban versenyző magyar párosok is nagyon sokan tőlünk vásárolják az abroncsokat, mert nálunk kedvezőbb áron jutnak hozzá” – tisztázta a helyzetet, de azt is hozzátette: a gumigyártók közötti versenyhelyzetet fontosnak tartja, szerinte minimum két választási lehetőséget adni kell a versenyzőknek, mert a forgalmazókat is ezzel lehet a minél jobb munkára ösztönözni.

MGR_IMAGES_2022_06_24_GM_072

De, hogy ne csak a motorsport üzletágról ejtsünk szót, Mezey kiemelte: „Az autogumiplaza.hu nem csak a Pirelli versenyabroncsokról szól. Utcai abroncsok forgalmazásában is jelentős piaci szereplők vagyunk, kiemelten a prémium abroncsok piacán mozgunk otthonosan. Jelen pillanatban is több 1000 db-os a téli abroncs készletünk (melynek túlnyomó része prémium márka: Pirelli, Continental, Vredestein, Bridgestone), így nem okoz gondot az extra abroncsigények kiszolgálása sem cégünknek.”

És hogy miben rejlik az autogumiplaza.hu csapatának titka? „Mi alapvetően egy hagyományos kis családi cég vagyunk, amit elértünk, azt pedig az elkötelezettségünknek, a hozzáállásunknak és a becsületességünknek köszönhetjük, amit szerencsére minden kollégánk is képvisel. Mi senkit nem hagyunk magára, senkit nem hagyunk segítség nélkül, a vállalásainkat mindig maximálisan igyekszünk teljesíteni. Talán ezért bíznak bennünk ilyen sokan” – mondta Mezey, aki elmondta, hogy 2023-ban is az eddig megszokott színvonalú kiszolgálással várják partnereiket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: