DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 1. szerda
Rali

Fiatalít az idei Szilveszter Rali – jöhetnek a juniorok

Immár a 24. alkalommal rendezik meg december 27-e és 29-e között a Szilveszter Ralit a Hungaroringen. A verseny össztávja 56 kilométer lesz, és jó hír az autóversenyek szerelmeseinek, hogy ezúttal még több kategória küzdelmeit figyelhetik majd a helyszínen a Mogyoródra kilátogatók.

Mivel közeledik az év vége, így az autósport szerelmeseinek figyelme az immár 24. alkalommal megrendezésre kerülő Szilveszter Rali felé fordul, melyet a szokott időben és helyszínen, december 27-től 29-ig a Hungaroringen rendeznek meg. Ahogy eddig minden évben, így most is lesz több olyan újdonság, ami még inkább nézőcsalogató lesz az év utolsó napjaiban.

2022-Szilveszter Rallye-előzetes1-1„A legfontosabb talán az, hogy ahogy tavaly, úgy most is lesz külső és belső kör, és túlnyomó többségében a 2021-es pályán versenyezhetnek a résztvevők” – fogalmazott Füredi András, a verseny főszervezője.

Maga a verseny 28-án és 29-én a Hungaroring belső területén, illetve a közvetlen környékén lesz megtartva, és akárcsak tavaly, idén is tartják magukat a rendeletben előírt 9.00 és 18.00 közötti idősávhoz. A technikai átvételek és a pályabejárások 27-én lesznek, míg verseny december 28-án reggel 9.00-kor indul, a 2022-es Szilveszter Rali össztávja 56 km lesz.

2022-Szilveszter Rallye-előzetes1-5

„Ami komoly változás lesz a tavalyi évhez képest, hogy a kategóriák száma növekedni fog. Az egyik változás az lesz, hogy lehetőséget biztosítunk a tizennyolc évnél fiatalabb korosztálynak is. Az úgynevezett Junior kategóriában olyan fiatalok indulhatnak, akiknek már van valamilyen versenyzői múltjuk, és a sprinten belül, a belső gyorsokon mutathatják meg magukat a nézőknek” – mondta el Füredi András.

Szintén megrendezik az idei Szilveszter Ralin a regularity kategória, azaz a veterán, illetve a veteránkorú autók átlagtartó viadalát. Itt a licenccel rendelkezők a teljes versenytávot teljesíthetik majd, míg az amatőrök csak a belső pályán és egy napon zajlik.

„Az idei Szilveszter Rali versenykiírása december első napján kerül ki a viadal hivatalos honlapjára, ahol a már eddig megszokott módon lehet majd nevezni december hatodika és tizenkilencedike között” – árulta el a verseny főszervezője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: