DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Salgó Rali: Ostberg nyert, a visszatérő Vincze a legjobb magyar

A hazai ralibajnokság norvég sztárpilótája behúzta a szezonnyitót. Az egy évet kihagyó 2019-es bajnok második hellyel tette le névjegyét, Bodolai viszont élete eredményét bukta el, a címvédő Hadik szintén nullázott.

Egy napba sűrítették a Salgó Rali eseményeit március 26-án: az országos ralibajnokságnak három pályát kellett háromszor teljesítenie a kilenc gyorsasági folyamán, a kazári, bátonyterenyei és ceredi szakaszokat. A három kört nyitó rövid kazári pályát mindháromszor az egy év kihagyást követően visszatérő Vincze Ferenc nyerte a Fabia R5-tel, de a harmadik szakasztól átvette a vezetést a Citroen sztárja, Mads Ostberg.



A WRC2-es világbajnok három szakaszt megnyerve végül 16 másodperc előnnyel aratott diadalt a Salgó Ralin Patrik Barth navigálásával, mögötte viszont óriási csata folyt a szintén három részsikert szerző Vincze, valamint a Ford Fiestával élete futamát teljesítő Bodolai László közt. Két szakaszgyőzelmet követően a 6. gyorsan azonban dráma történt Bodolai számára: defekt következtében visszaesett. Így a dobogóra a legjobb magyarként végző 2019-es bajnok Vincze Ferenc társaságában Velenczei Ádám állhatott fel a Rally2-es Skoda Fabiával.

Klausz Kristóf és az 1. szakaszon defekt miatt elmaradó, utolsó, ceredi pályát viszont megnyerő Turán Frigyes végzett az első ötben, Bodalai végül hetedikként ért a célba. Hiányzik viszont az értékelt versenyzők közül Hadik András, aki bérelt Ford Fiestával indult, de nem tudott a legszűkebb élmezőnyben autózni: ötödik helyen állt, mikor az utolsó előtti szakaszon tetőre tette az autót, így nullázott. Az Európa-bajnokságon szereplő tavalyi ezüstérmes Csomós Miklós is benevezett gyakorlásként egy RC5 kategóriás Renault Clióval, amellyel az abszolút 14. helyen végzett.

Részletes eredménylista itt található meg. A Rali1 szezonja április 22-23-án, a Boldogkő Ralin folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: