DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Vincze Ferenc sem számított ilyen jó eredményre

A Szilveszter Ralit negyedszer is megnyerő pilóta maga sem várta, hogy ennyire jól sikerül majd a visszatérés - 2022-re az Európa-bajnoki szereplés is szóba került, de még semmi sem biztos.

Több mint egy év kihagyás után ült újra versenyautóba a 2019-es magyar ralibajnok Vincze Ferenc. A szécsényi pilóta a 2021-es szezont anyagi problémák miatt kihagyta, csak a két ünnep között megrendezett Szilveszter Ralin állt rajthoz – ahol aztán a különböző problémák ellenére hatból négy szakaszgyőzelmet aratva megnyerte a futamot.

vincze 2021 korda



„Jó érzés volt újra versenyezni és meg is volt a kellő motiváció a futam előtt” – értékelte a futamot Vincze Ferenc. „Azonban őszintén szólva nem számítottam ilyen jó eredményre. Már annak is örültem volna, ha fokozatosan belendülünk és a végére nyerünk egy szakaszt, de ennél sokkal jobban sikerült a futam. Pedig voltak hibáim, az első napon elrontottam a gumiválasztást és slickkel mentünk ki az esős szakaszra, egyszer megütöttem az egyik kereket, kétszer lefulladtam a rajtban, az utolsó szakaszon pedig egy kört mentünk Botka Dávid mögött, ott is jó pár másodpercet elvesztettünk, mire végül nagyon korrekt módon elengedett. Emiatt úgy érzem, hogy akár még jobb is lehetett volna az eredmény. nyerhettünk volna akár nagyobb különbséggel is, de ez egyáltalán nem számít, nagyon örülök annak, hogy így sikerült a visszatérés” – mondta a pilóta.

vincze korda 2021 szilveszter

Vincze most ismét azzal az autóval indult, amellyel 2019-ben bajnok lett, ugyanúgy a Korda Racing és a Ritmus ASE színeiben – nem kellett sokat várni arra, hogy újra elérje az akkori formáját.

„Hamar visszajöttek a 2019-es érzések, ez ugye szinte ugyanaz az autó és nagyon kevés idő elteltével már ráéreztem a kezelésére, visszatértek az akkori dolgok. Jók voltak a vizes beállításaink, jól működtek a Pirelli esőgumijai és az egész futam felülmúlta a várakozásainkat. A cél az volt, hogy kicsit felkészüljek 2022-re, hogy ha lesz esélyünk versenyezni, akkor valamelyest visszarázódjak még előtte, ez pedig sikerült. Nagyon köszönöm Németh Gergelynek a navigátori munkát, remekül tette a dolgát, pedig az első éles szakaszon diktált nekem először. Szintén szeretném megköszönni a Korda Racing és a Ritmus ASE támogatását, illetve a felkészítést! Ami 2022-t illeti: még nem tudok pontos választ adni arra, hogy hol fogunk versenyezni, szó van magyar bajnoki és Európa-bajnoki szereplésről is, meglátjuk, hogy mi áll össze tavaszig.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: