DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Verrasztó Dávid is indul a Szilveszter Ralin

December 28-a és 29-e között a XXIII. Szilveszter Ralit, a viadalon pedig világsztár induló is lesz, mégpedig a vegyesúszó klasszis Verrasztó Dávid személyében, aki egy Skoda Octaviával teljesíti majd valamennyi szakaszt. Persze nem lesz egyedül, hiszen párja, az MTVA sportriportere, a 2019-ben éppen ezzel az autóval célba ért B. Németh Péter lesz. Mindketten megígérték, odateszik magukat, de mindenképpen balesetmentesen szeretnék teljesíteni az 56 kilométeres össztávot.

Mindenki örömmel vette tudomásul, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzet ellenére is megrendezésre kerül a XXIII. Szilveszter Rali, mégpedig december 28-tól 29-ig a Hungaroringen. A verseny – melynek össztávja 56 kilométer – kedden, december 28-án reggel 9.:00-kor indul, aznap 1 x 8,1 km-es és 1 x 11,1 km-es (körgyorsasági) szakaszt teljesítenek a versenyzők, míg másnap szintén 9.00-kor kezdődik a verseny és 2 x 7,3 km-es, 1 x 8,1 km-es és 1 x 11,1 km-es (körgyorsasági) szakaszt teljesítenek. 

Több mint 200 autó lesz ott a rajtvonalnál. Hat ország – Németország, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország – versenyzői vágnak neki 2021-es óévbúcsúztatónak. Ahogy korábban, így idén is a Lada lesz a legnépszerűbb versenygép, de rengeteg R5-ös is ott lesz a mezőnyben. Például ott lesz egy 2019-es fejlesztésű Skoda Fabia R5-össel az indulók között a nagy visszatérő Vincze Ferenc is, a korábbi háromszoros győztes – 2014, 2016, 2017 – és a két évvel ezelőtti abszolút magyar bajnok régi-új csapatával, a Korda Racinggel áll rajthoz.

2021-Szilveszter Rallye-előzetes3-2



És ha már Korda Racing… A csapat ismét beveti a 2000-es évek első felében világbajnokságon száguldó Skoda Octaviáját, amit egy világklasszis úszó és a 2019-es versenyt már ezzel az autóval teljesítő sportriporter fog vezetni. Az olimpiai negyedik, kétszeres vb-ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok Verrasztó Dávid nem most mutatkozik be az autóversenyeken – eddig vezetett már sportautót, Formula autót valamint sportgokartot –, ám Raliautóval most méreti meg magát először.

„Nagyon várom már a rajtot, hiszen egy régi vágyam teljesül ezzel. Életem egyik legszebb karácsonyi ajándéka a Szilveszter Rali, és nem titkolom, idén januárban már azon gondolkodtam, ha az egészségügyi helyzet engedi, és lesz verseny, bérelek egy autót és elindulok rajta. Erre tessék, egy volt vb-autóval mehetek… Nagyon izgatott vagyok, és ígérem, vigyázok az autóra! A pályabejáráson és a teszten nem lesz nálam szorgalmasabb versenyző, mindenre odafigyelek majd, hiszen a jó eredménynek ez az alapja. Örülök, hogy Péterrel megyek, hiszen ő ezen a nyomvonalon már teljesítette a viadalt, és úgy vélem, ez a tapasztalat nagy segítségünkre lehet” – jelentette ki Verrasztó Dávid, aki úszópályafutásával kapcsolatban annyit elmondott, már javában készül a jövő évi versenyekre, és most úgy véli, a párizsi olimpiáig szeretné folytatni.

2021-Szilveszter Rallye-előzetes3-4

Ahogy azt a világklasszis vegyesúszó elárulta, 2019 után immár másodszor is rajthoz áll a két évvel ezelőtt már megismert Skoda Octaviával a köztelevízió sportriportere, B. Németh Péter, aki ugyanolyan izgalommal készül a nagy megmérettetésre, mint két évvel ezelőtt.

„Ahogy közeledik az idei Szilveszter Rali rajtja, úgy válok egyre izgatottabbá. Az, hogy ismét kipróbálhatom magam, borzasztó izgalmas és nagy kihívás a számomra, főleg, hogy Dávid partnereként nemcsak pilóta, hanem navigátor is leszek. Egy biztos, idén megint nemcsak a Karácsony miatt lesz emlékezetes számomra az év vége. Bízom benne, hogy képesek leszünk úgy repeszteni a pályán, mint ahogy azt Dávid teszi a medencében. Megvannak a 2019-es időeredményeim, melyek jó kiindulási alapot jelentenek majd. Végezetül szeretnék hatalmas köszönetet mondani mindenkinek, aki ismét lehetővé tette ezt az őrületet. Fantasztikus érzés lesz egy abszolút magyar bajnok és háromszoros Szilveszter Raligyőztes csapattársa lenni, és ezalatt a három nap alatt igyekszem a lehető legtöbbet ellesni Vincze Feritől” – fogalmazott B. Németh Péter.

Sajnos egy szomorú tragédiáról is be kell számolnunk a versennyel kapcsolatban. December 23-án belehalt sérüléseibe Kelő Gere László, akit a Rali világában mindenki csak Latyakként ismert. A szervezők úgy döntöttek, megemlékeznek az elhunyt versenyzőről, így minden autó egy kis fekete szalaggal rajtol el, ezzel is emléket állítva Latyaknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: