DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Gyerekeknek szervez autós élménynapot a Pizza Forte a Hungaroringen

December végén újra megrendezik a Szilveszter Rallye-t a Hungaroringen. A 3 napos eseményen a Pizza Forte támogatásával induló csapat versenyzői a jótékonyságra is figyelmet fordítanak, így szeretnék szebbé tenni a koronavírus miatt családtagjukat elveszített gyerekek téli szünetét. A kezdeményezés részleteit ismertette mai budapesti sajtótájékoztatóján az összefogás három szereplője, a Pizza Forte, a Vesta Home és a SPEEDY Motorsport képviselője, ahol egy adományozó oklevelet is átnyújtottak a koronavírus árváit segítő Regőczi Alapítvány vezetőjének.

A Pizza Forte a SPEEDY Motorsport csapatának fő támogatójaként vesz részt a 2021. 12. 27-29. között a Hungaroringen megrendezésre kerülő Szilveszter Rallye-n. Az idén 22 éves rally verseny középpontjában továbbra is a sebesség, az autóvezetés, valamint nézőként a verseny élvezetének élménye áll, és a korábbi évekhez hasonlóan most is számos hazai és külföldi csapat méretteti meg magát a hagyományosan évzáró autósport versenyen.

VB-Design-Mitsubishi-HN-3



A Pizza Forte sem az első alkalommal jelenik meg a sporteseményen. Az étteremlánc ez évi részvétele azért számít különlegesnek, mert kihasználva a rendezvény biztosította kereteket, igazán nehéz helyzetben lévő gyerekeket és családjukat látják vendégül a Hungaroringen, hogy egy kis örömöt csempésszenek a karácsonyukba. A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért szervezettel összefogva biztosítják a verseny ideje alatt, hogy a gyerekek és kísérőik egy élménydús napot tölthessenek el a legnagyobb hazai autóverseny pályán. A Pizza Forte motorhome-jában rally autó szimulátor, a pályán pedig autós élménykör várja a gyerekeket a SPEEDY Motorsport pilótáival, két Mitsubishi Lancer Evo IX versenyautóban. A szimulátor versenybe nevezetteket oklevéllel, a legjobbakat serleggel és csak nekik szóló, teljes élményautós napon való részvétellel díjazzák. A meghívottak még egy, a helyszínen kiállított Ferrari versenyautóba is beülhetnek. Az éhes pocakokról helyben sütött pizzával és meleg teával gondoskodnak. Emellett a gyerekeket segítő alapítvány munkáját egymillió forint pénzadománnyal is elismeri a Pizza Forte, a Vesta Home Magyarország Zrt. és a SPEEDY Motorsport Egyesület.

A sajtótájékoztatón Pap Gábor, a Pizza Forte képviseletében elmondta: „A Pizza Forte évek óta támogatja a magyar autóversenyzést. Tisztában vagyunk vele, milyen nehéz gyerekként tűzközelbe kerülni egy-egy autóversenyen. Most, hogy az étteremláncnak lehetősége nyílik rá, a legnagyobb örömmel váltja valóra a nehéz élethelyzetbe került gyerekek álmát.”

Adomany-oklevel-atadas1

Horváth Norbert, a Vesta Home Magyarország Zrt. tulajdonosa, a versenyen a SPEEDY Motorsport pilótája, korábbi rally versenyző kiemelte: „A társadalmi szerepvállalás kisebb segítségnyújtó akciók formájában eddig is jelent volt a Vesta Home életében. Azt gondoljuk, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben, amikor a Covid társadalmi és földrajzi helyzettől függetlenül minden családot érint, nem mehetünk el szó és különösen tettek nélkül amellett, hogy Magyarországon is sok gyermek veszítette el egy vagy mindkét szülőjét a betegség következtében. Egy napjuk szebbé, boldogabbá varázsolása a legkevesebb, amit megtehetünk és meg kell tennünk értük.”

Szíjj Csaba, a SPEEDY Motorsport Egyesület elnöke hozzátette: „30 éve foglalkozunk fiatalok oktatásával a hazai autósport területén, így egy percig sem hezitáltunk, amikor a kezdeményezéshez való csatlakozásra szóló felkérés megérkezett hozzánk. A Szilveszter Rallye alkalmával is örömmel ismertetjük meg a gyerekeket az autósport izgalmával és kulisszatitkaival.”

A sajtótájékoztatón nyilatkozó partnerek mindegyike megerősítette, hogy hagyományteremtő szándékkal indították útjára a kezdeményezést, és a jövő évre célul tűzték ki további hasonló élménynapok szervezését az autóverseny sport iránt érdeklődő gyerekek számára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: