DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Klausz Kristóf uralta a Mikulás Ralit

Az év végi, tét nélküli murvás versenyen minden szakaszt megnyert és óriási fölénnyel vitte el az első helyet Klausz Kristóf és Csányi Botond.

Az idei magyar bajnokság negyedik helyét megszerző Klausz Kristóf – Csányi Botond páros messze kiemelkedett a mezőnyből a tét nélküli Mikulás Ralin. A saras körülmények között elképesztően gyorsan autóztak a Skodával és mind a hat gyorsasági szakaszt megnyerték, így bő nyolcvan kilométer alatt több mint egy percet adtak a második helyezettnek. Az év végére folyamatosan gyorsuló Klauszék így az ausztriai W4 Rali megnyerése és Simon Wagner legyőzése után itthon is futamgyőzelemmel tették le a névjegyüket.

klausz_2



A második helyre a visszatérő Balogh János és Holczer Dániel fért be, akik a Eurosol Skodájával autóztak – volt hibájuk, problémájuk, de így is megszerezték az ezüstérmet úgy, hogy a ZEG Rally Show-t leszámítva Balogh a tavalyi Mikulás Rali óta nem versenyzett. A dobogó alsó fokára ért oda Csomós Miklós és Nagy Attila, akik több problémával is bajlódtak, hibáztak is, defektet is kaptak, de a pilóta saját bevallása szerint ezúttal a formájuk sem volt olyan félelmetes, mint ahogy azt a bajnokság közben megszokhattuk.

A top ötbe még a Skodától búcsúzó Ollé Sasa (Czakó Janekkel) és Tóth Tibor (Szabó Józseffel) fért be.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: