Steward
Kovács Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 14. vasárnap
Rali

Európa-bajnoki futamgyőzelemmel fejezte be a szezont a Citroën Rally Team Hungary

Az ERC-sorozat hazai állomása, a Rally Hungary idén a magyar ralibajnokság utolsó, hetedik fordulójaként szerepelt a versenynaptárban. Mads Ostberg és Torstein Eriksen hatalmasat harcolt, először egy kicsúszás, majd egy defekt miatt kellett újra és újra visszaküzdeniük magukat az élmezőnybe.

A Citroen C3 Rally2 legénysége mindenki másnál több, összesen hat szakaszon tudott a leggyorsabb lenni, ezzel megnyerve a magyar bajnoki futamot. A verseny végén, Gryazinék büntetése miatt az Európa-bajnoki futamgyőzelmet is magának mondhatta a Citroen Rally Team Hungary versenyzőpárosa.

DuEn_RallyHungary2021_1098Az utolsó versenyen maximális pontszám elérése és egy kis szerencse kellett volna ahhoz, hogy öt futamból megnyerhesse a 2021-es magyar bajnoki címet a Mads Ostberg és Torstein Eriksen páros. A csapat mindent megtett: megnyerte a versenyt, begyűjtötte a napi pontokat, az utolsó gyorsasági szakaszon is a leggyorsabb volt, de a kiegyensúlyozottan versenyző Hadik-Kertész duó nem hibázott és negyedik bajnoki címének örülhetett Nyíregyházán.

„Gratulálunk a bajnokoknak! Nagyon erős a magyar mezőny, bárhol kérdezik, mindenkinek azt javaslom, jöjjön el ide, próbálja ki itt magát.” – mondta a Rally Hungary után a WRC2 tavalyi bajnoka, Mads Ostberg. „Az első futamot egy defekt miatt veszítettük el, egyszer volt technikai gondunk, de a Citroen C3 Rally2-vel az utolsó három versenyünkön nyerni tudtunk. Nagyon élveztem az egész szezont Magyarországon, nagyban gazdagította versenyzői tapasztalataimat, nagyon jó munkát végeztünk a Tagai Racing Technology-val. Bízom benne, hogy jövőre visszatérhetek és több futamon elindulva be tudjuk gyűjteni a bajnoki címet.”

DuEn_RallyHungary2021_3971

Balkányi György, a Citroen hazai vezérképviseletének igazgatója, a csapatfőnök így értékelte az évet: „Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a Hadik-Kertész párosnak a magyar bajnoki címhez! Sajnos csak öt versenyen tudtunk elindulni, így mindenképpen sikernek könyveljük el a harmadik helyünket.”

A Tagai Racing Technology nem csak a magyar bajnokságra, hanem a világbajnoki sorozatra is biztosította Madsék számára a versenyautót, szervezte a teljes logisztikát, a teszteken át egészen a versenyekig. Tagai Tamás így értékelte a szezont: „A két első szerencsétlenül sikerült verseny után az utolsó 3 futamon - azt gondolom - egyértelműen bizonyította a Citroen C3 Rally2, – és természetesen a versenyzőpáros is – hogy az egyik legütőképesebb versenyautó jelenleg a kategóriában. Összességében elégedett és boldog vagyok, három versenyt és nagyon sok gyorsasági szakaszt sikerült idén nyernünk, szinte műszaki hiba nélkül, amiért dicséret illeti és köszönet a szervizcsapatnak az egész éves munkájukért. A legfontosabb mégis az, hogy a Citroen Hungária - hosszú ideje már - elkötelezett segítője a Magyar Autósportnak, az ő segítségük és munkájuk tette lehetővé, hogy ez a különleges program létrejöjjön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: