DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

ORB: Ostberg nyerte a Vértes Ralit, de Hadik is örülhet

Csomós Miklós megcsinálta a szükséges kármentést, de így is mérhető előnybe került Hadik András az utolsó futam előtt - Mads Ostbergnek nem volt ellenfele a Vértes Ralin és Velenczei Ádám is dobogóra állhatott.

Sok minden eldőlt már szombaton a hazai ralibajnokság hatodik futamán, a Vértes Ralin, de vasárnap ezek a dolgok egyértelműsödtek az élen. Mads Ostberg világbajnokhoz méltó teljesítményt nyújtva, egy híján az összes vasárnapi gyorsaságit megnyerve, közel ötven másodperces előnnyel, domináns produkcióval behúzta második magyarországi győzelmét. A Citroen norvég klasszisa megnyerte a futamot, megnyerte az első napot, megnyerte a második napot és megnyerte a power stage-et is, így 45 pontot szerzett, az abszolút maximumot hozta ki a hétvégéből.

ostberg1



Elégedett lehet viszont Hadik András is, aki a versenyt pontegyenlőséggel kezdte, Csomós Miklóssal holtversenyben vezette a bajnokságot. Csomós azonban a szombati második szakaszon defektet kapott, így Hadiknak már nem kellett sietnie, de nagyon stabil autózással behozta a második helyre a Fordot - ő az első napra is kapott négy pluszponot, a második napon harmadik lett, ahogy egyébként a power stage-en is. A címvédő pilóta így az utolsó futamnak kényelmes, menedzselhető pontelőnnyel vághat neki - ott már nem kell sietnie.

Csomós az utolsó gyorsaságin ment egy nagyon nagyot, amellyel sok pontot mentett meg a defekt által tönkretett versenyén. A sárospataki versenyző ugyanis ezen az utolsó szakaszon előzte meg Osváth Pétert és lépett fel az abszolút ötödik helyre, ezen felül a power stage második helyéért járó négy pontot is megszerezte, illetve a vasárnapi napi értékelésben is Hadik elé került - így még nincs veszve számára a bajnoki cím.

A dobogó alsó fokáért Velenczei Ádám és Klausz Kristóf csatázott óriásit a futam során, ebből pedig végül Velenczei jött ki jobban, 2,2 másodperccel előzte meg riválisát, ezzel idei eddigi legjobb teljesítményét hozta.

Az eredmények itt áttekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: