DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

ORB: Csomós nyert, Hadik óriásit esett

Megtartotta előnyét Csomós Miklós és Nagy Attila a Székesfehérvár-Veszprém Rali második napján, a futam viszont drámai véget ért: az utolsó kilométereken óriási balesetet szenvedett a listavezető Hadik András.

Magabiztos, menedzselhető előnyből kezdhette meg az idei egyetlen murvás ORB-futam második napját Csomós Miklós és Nagy Attila, a skodás páros pedig nem bízta a véletlenre a dolgot, rögtön szakaszgyőzelemmel nyitott és egyértelművé tette, hogy nem fog esélyt adni a riválisoknak. A tegnap összeszedett bő félperces fór kényelmesen elégnek bizonyult, a kisebb esővel nehezített Kislőtéren mentek egyedül egy fokkal lassabban, de a második körben ismét két szakaszgyőzelemmel nyitottak.

217956997_1260962401024754_7310086583590452830_n



A címvédő és listavezető Hadik András és Kertész Krisztián ma már felvette a tempót, nyert szakaszt és ha csak a vasárnapot nézzük, akkor az utolsó szakaszig jól is állt, ám a verseny legvége igazi drámát hozott. A jutaspusztai részen, nagyjából két kilométerrel a cél előtt ugyanis Hadikék egy nagyon tempós balkanyarban lesodródtak az útról, a Ford berepült a fák közé, ahol borzasztóan összetört és gyakorlatilag darabjaira hullott. Szerencsére mindkét versenyző kiszállt különösebb sérülések nélkül, ugyan a mentőt beküldték hozzájuk, de nem lett nagy baj - így viszont a biztos második hely helyett nullázott a páros.

A második helyet ezzel a tegnap hibázó Turán Frigyes és Bagaméri László szerezte meg, a dobogó alsó fokára pedig Klausz Kristóf és Csányi Botond állhatott fel.

A bajnokság így szoros lett, Csomósék megnyerték a versenyt, a második napot és a power stage-et is, úgyhogy maximális pontszámot szereztek és nagyon megközelítették Hadikot - a hátralévő két versenyen köztük óriási csata lehet még a bajnoki címért.

A futamot egyébként értékelésen kívül Bútor Róbert és Tagai Róbert nyerte a Citroen C3 WRC-vel, közel egy percet adott Csomósnak, de ő nem számít bele a magyar bajnokságba.

A Székesfehérvár-Veszprém Rali végeredménye:

1. Csomós/Nagy
2. Turán/Bagaméri 01:21,5
3. Klausz/Csányi +1:45,7
4. Osváth/Papp +1:59,8
5. Ollé/Ollé +2:12,3

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: