DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

ORB: Csomós vezet, Turán hibázott

A Székesfehérvár-Veszprém Ralit Bútor Róbert vezeti a C3 WRC-vel, a magyar bajnoki értékelésben viszont magabiztos előnyt épített fel Csomós Miklós, miután az utolsó szakaszon Turán Frigyes lemaradt.

Négy gyorsaságit rendeztek a Székesfehérvár-Veszprém Rali első napján, a Nagylőtér és Várpalota szerepelt kétszer-kétszer a programban. Az első gyorsaságin Turán Frigyes talált le a leggyorsabban, a saras körülményeken parádés időt futott a Volkswagen Polo, csak Csomós Miklós fért be kilométerenként egy másodperc alá hozzá képest - a címvédő és listavezető Hadik András már 22 másodpercet kapott harmadikként.

217836973_1258893464564981_5865011677665640852_n



A következő szakaszon aztán Csomós visszavágott, Várpalotán már ő volt a leggyorsabb, az pedig itt eldőlt, hogy önerőből csak ők ketten harcolhatnak a győzelemért, Hadik, valamint az itt harmadik időt futó Klausz Kristóf már fél perccel volt lemaradva. A második körben viszont Csomós már a Nagylőtéren is legyőzte Turánt, ezzel tovább csökkentette a hátrányát, innen indult a második Várpalota - ahol Turán hibázott. A tavalyi ezüstérmes alatt egy tempós jobb-bal-jobb kombinációban úszott el a Polo, majd leesett a rétre, áthajtott két sziklán, leszakította a lökhárítóját, újraindítás közben pedig egy néző székén is átgázolt. A pilóta a célban azt jelentette, hogy eltört a féltengely, hajtásproblémákkal küzd, így végül egy percet kapott, amellyel elment az esélye a győzelemre.

Csomós viszont itt sem hibázott, ezt a szakaszt is megnyerte, így négyből három gyorsaságit behúzva, 36 másodperces előnnyel zárta a napot Hadik előtt, aki csak 1,9-cel előzi meg Klauszt, ott még nagy csata várható. Csomós innentől kényelmes helyzetben van, a futamgyőzelem neki áll, de a vasárnapi nap hosszabb lesz a szombatinál, a pályák defektveszéylesek, úgyhogy természetesen sok minden történhet - az állás és a tempó azonban "Mixi" mellett szól.

A futamot egyébként nem ő, hanem Bútor Róbert vezeti a Citroen C3 WRC-vel, de ő nem számít bele az ORB értékelésébe - ettől függetlenül látványos és tempós autózással szórakoztatta a nézőket, mind a négy gyorsaságit megnyerte az R5-ösök előtt és 27 másodperccel volt gyorsabb Csomósnál.

Az állás az első nap után:

(1. Bútor/Tagai)
1. Csomós/Nagy
2. Hadik/Kertész +36,0
3. Klausz/Csányi +37,9
4. Osváth/Papp +53,6
5. Turán/Bagaméri +57,7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: