DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Eger Rali - Borulás, majd értékes pontszerzés

A Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri László nagyot mentett a hétvégi Eger Ralin, ugyanis a fiúk a szombat esti második gyorsasági szakaszon a felhordásos úton egy kanyarban lecsúsztak a pályáról és felborultak. Versenyautójuk ugyan nem sérült meg komolyabban, de több mint három percet veszítettek versenytársaikhoz képest, így a vasárnapi küldetés elsősorban a felzárkózás volt.

"Jól indult az Eger Rali, a szombati első, hosszú gyorsasági szakaszon második helyet autóztunk és a következő kört még nagyobb lendülettel kezdtük meg. Így érkeztünk az egyik kanyarba, ahol sajnos megcsúsztunk, felborultunk, és az autó a levegőben mindkét tengelye körül megfordulva ért földet. Azt hittük, itt vége, de csodával határos módon a VW Polo komolyabb sérülés nélkül megúszta, ezért úgy döntöttünk, egy bal hátsó defekttel ugyan, de megpróbálunk elautózni a célig. Ha egyből biztosak lehettünk volna benne, hogy az autónak nincs nagy baja, akkor valószínű, kevesebb időt veszítünk, de egyértelműen a biztonság volt számunkra az első. Nagyon hálásak vagyunk a Korda Racing Team-nek, akik körülbelül fél óra alatt meggyógyították a Next Auto-s Polo-t, így másnap ott folytathattuk, ahol abbahagytuk" - meséli Turán Frici.

Turan_Motorsport_Eger_1



"Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, a pályákat is sikerült jól feldolgoznunk, és mind az itinert nézve, mind fejben készen álltunk az Eger Rallye-ra. Úgy érzem, felszabadultan, tiszta fejjel kezdtük a szombati versenyt, a tempónk is jó volt, aztán a folytatás másképp alakult. A lecsúszást követően másnap az első körben kicsit tesztjelleggel megfigyeltük, hogy viselkedik az autó, maradt-e bármi jele az előző napi történéseknek, de minden rendben volt, az első kört jól le is hoztuk, talán csak a siroki pályán mentünk kicsit óvatosabban" - folytatja Laci.

Turan_Motorsport_Eger_5

"Vasárnap az elsődleges célunk az volt, hogy felzárkózzunk a mezőnyre, ami végül sikerült is, szerintem kihoztuk ebből a napból a maximumot. A második kör kevésbé ment jól, ami egyértelműen rajtam múlt. Szombaton a borulás következtében megütöttem a hátam, amit egy ideig enyhített a fájdalomcsillapító, de nem volt kellemes, amikor elmúlt a hatása. A legutolsó körre összeszedtem magam, találtunk egy gyógyírt, visszajött a magabiztosságunk és ott újra az élbolyban tudtunk autózni, ami optimizmusra ad okot a következő futamokra nézve. A Powerstage-en negyedikként jöttünk le és végül értékes pontokat szereztünk, ami még később sokat számíthat. Köszönjük a csapatnak a támogatást, a szurkolóinknak pedig a töretlen biztatást" - zárja gondolatait Frici.

A Magyar Országos Rallye Bajnokság októberben a Vértes Ralival folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: