DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

A bajnokcsapatnál indul idén Turán Frigyes

Kedd délelőtt bemutatta 2020-as versenyautóját a Turán Frigyes - Bagaméri László páros - a tavaly magyar bajnokságot nyerő Korda Racing Volkswagen Polo GTI R5-ösével támadnak idén.

A 2019-ben Európa-bajnoki futamgyőzelmet szerző Turán Frigyes - Bagaméri László kettős kedd délelőtt ünnepélyes keretek között bemutatta 2020-as versenyautóját. A bemutatón ott volt és fel is szólalt Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke, de természetesen Korda Erik, a Korda Racing tulajdonosa és csapatvezetője is beszélt a helyzetről.

korda1



Az új autó ugyanis nem más, mint a Korda Racing Volkswagen Polo GTI R5-öse, amely az előző év végén, a Szilveszter Ralin már debütált hazánkban is. Turán elmondta, hogy az autó és a háttér megvan ahhoz, hogy akár a bajnoki címet is megszerezzék, a céljuk mindenképpen ez, hiszen többször is közel álltak már hozzá, Korda pedig megerősítette ezt - igaz, hozzátette, hogy idén legalább öt-hat bajnokesélyes autó lesz, így minden apróság számítani fog a végelszámolásnál.

korda2

A csapatvezető szerint az autóhoz minden fejlesztés meg fog érkezni a Volkswagen Motorsporttól és a tavalyi bajnoki elsőség után természetesen ezúttal is ez a céljuk. Turán még annyit tett hozzá, hogy szerinte az élmezőny összetétele jelentősen nem fog változni, Vincze Ferenc, Hadik András, Velenczei Ádám, vagy éppen Balogh János lehet az, akivel számolni kell, velük kell elsősorban megküzdeniük a címért, de sok fiatal jön idén az R5-ösök közé, az ő tempójuk egyelőre még ismeretlen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: