Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 10. péntek
Rali

Hírek, infók: Így állhat össze az ORB élmezőnye

Csapatot válthat a bajnok, de az üldözők közül is többen módosított felállásban vághatnak neki a 2020-as szezonnak - nézzük, hogy mit tudhatunk így néhány héttel az idény kezdete előtt.

Másfél hónap múlva elrajtol az idei Rali1-es szezon Magyarországon, ez pedig már minden évben az az időszak, amikor a raliszeretők feszült várakozással figyelik a híreket és egyre gyakrabban kérdezgetik egymást, hogy ki mivel is fog indulni, mire lehet majd számítani. Nos, biztos és hivatalos információkból ilyenkor még kevés akad - azért igyekeztünk összeszedni néhányat a legfontosabb szereplőkről.

A bajnok Vincze Ferenc a Szilveszter Ralin a Korda Racing Volkswagen Polóját próbálta ki, információink szerint azonban egyáltalán nem biztos, hogy ezzel is vág neki a szezonnak - valószínűleg másik csapatnál, viszont továbbra is egy Skodával és Igor Bacigállal próbálja majd megvédeni a címét.

Szintén válthat Velenczei Ádám, aki a hírek szerint a tavalyi citroenes idény után csapatot, márkát és navigátort is cserélhet erre az évre.

Információink szerint Turán Frigyesnél is lehet most változás, az biztos, hogy továbbra is Bagaméri László lesz a navigátor, a márka viszont nem biztos, hogy marad (illetve szinte biztos, hogy nem).

8rlgi0g49radgas5gon8_lgHadik András és Bodolai László éve még nem állt össze teljesen, vannak kérdőjelek náluk, a következő napokban lehet végleges a 2020-as programjuk.

Balogh János szeretne idén egy jó évet futni a Skodával, a navigátora is marad Holczer Dániel.

Idén is ott lehet az élmezőnyben a tavaly már egy R5-ös Skodával dobogóra álló Német László, aki Szabó Istvánnal az oldalán most is szeretne minimum hat futamon indulni - mindenképpen szeretnének menni murván is.

Alighanem számolni kell az élmezőnyben Csomós Miklóssal, aki megvette ifj. Érdi Tiborék tavalyi Skodáját és menni fog vele a szezonban a hazai élvonalban, bár a hírek szerint a költségvetés minden futamra jelenleg nem állt össze.

További jó hír, hogy Bútor Róbertet is láthatjuk idén: a Veszprém Rali tavalyi győztesének 2020-as programja még nem dőlt el, két opció közül fog választani záros határidőn belül. Egyrészt a meglévő R5-ös Skodával mehet a Veszprém Ralin, a Zalaegerszeg Ralin és a Mikulás Ralin, közben pedig megmutathatja az elkészülő új VFTS-ét is, másrészt viszont adódott előtte egy lehetőség, amellyel az egész évben versenyezhetne itthon - hogy melyiket választja, az még a következő egy-két hét zenéje.

Vinczéék tavalyi bajnokautója egyébként Vizelli Károlyékhoz került, ők is fognak menni idén a Korda Racing szervizelésével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?