DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Lappföldön készül a szezonra Vogel Adrienn

Minden idők egyik legtapasztaltabb ralibajnokától, Armin Schwarztól tanul a versenyszezon kezdete előtt Vogel Adrienn. A TV2 Supercar című műsorának háziasszonya, a Kia Platinum Cupból és a Kia Platinum Rally Cupból is ismert autóversenyzőnő Lappföldön, extrém körülmények között készül idei szezonjára versenytársával, Krajnyák Petrával.

A rali Európa-bajnok, kétszeres német ralibajnok versenyző Armin Schwarz  tizennégy éven át vett részt gyári pilótaként a rali-vb-n. Akadémiáján a raliban elengedhetetlen autókezelési módszereket sajátíthatják el a résztvevők, mint például: fékezési és gyorsulási technika, szlalom, alul- és túlkormányzottság kezelése. Mindezeket -40 fokos hidegben, Finnország legnagyobb síparadicsoma, Levi városa mellett.

Vogel R2



“Tanulni megyünk Finnországba, mert a havas, csúszós pályákon lehet leginkább megérezni azt, hogy mire hogyan reagál az autó, milyen finom technikákra és milyen koncentrációra van szükség a raliban. Kíváncsi és izgatott vagyok, sosem vezettem még ilyen körülmények között. Ráadásul a program része a versenyszimuláció mellett az is, hogy Armin Schwarz navigátorként is beszáll majd az autóba, majd mi is beülhetünk mellé. Lesni fogom minden szavát, óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen legendás versenyzőtől tanulhatok” - nyilatkozta Vogel Adrienn.

A Roger Racing Team versenyzője idén minden eddiginél nagyobb kihívásokra vállalkozik, de pontos 2020-as terveiről egyelőre nem árult el részleteket.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: