DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Vincze Ferenc: „A bajnoki cím kötelez!”

Úgy tűnik, ismét számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 21. alkalommal megrendezendő Szilveszter Ralin. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen a szervezők is mindent megtesznek azért, hogy a rajongókat a lehető legjobban kiszolgálják. Ismét lesz élő rádiós és internetes közvetítés, a parkolás – ahogy eddig mindig – most is ingyenes lesz, ráadásul a Hungaroring főbejáratánál található MOL-kút és környéke ismét visszakerül a külső szakaszba. A versenyzők is nagyon készülnek már, 2019 abszolút magyar bajnoka, Vincze Ferenc mindenképpen nyerni szeretne az évzáró viadalon.

Már csak egy hét van hátra, és elkezdődik a Szilveszter Rali: a 21. alkalommal megrendezendő évbúcsúztatóra a hagyományoknak megfelelően a Hungaroringen kerül sor december 27-től 29-ig. A nézők idén is csak belépőjegy megvásárlásával juthatnak el a viadal belső és külső helyszíneire: aki karácsonyig a totaljegy.hu oldalon előzetesen megvásárolja a jegyét, az 2000 Ft-ot fizet érte, míg a Hungaroringen található értékesítési pontokon a verseny időpontjában a 2500 forintért veheti meg a belépőjét. Ahogy eddig is, úgy most sincs változás abban, hogy a 12 éven aluliak ingyen tekinthetik meg a versenyt.

2019-Szilveszter Rallye-sajtóközlemény2-Hungaroring7



„Akik autóval érkeznek a Szilveszter Ralira, ők a mogyoródi pálya főbejáratával szemben kijelölt területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában tehetik majd le gépjárműveiket. Ugyanakkor azok, akik bármilyen, érvényes MNASZ fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, szintén ingyen tekinthetik meg a versenyt. Érdemes lesz kilátogatni a Hungaroringre, hiszen ezúttal olyan pilóták is lesznek a mezőnyben, akiknek a neve húzónév a rali világában. Hogy kik Ők? Nos, rövidesen kiderül” – mondta el Garamvölgyi Zoltán, a verseny egyik főszervezője.

Vélhetően sokan örülnek majd annak, hogy a 21. alkalommal megrendezendő Szilveszter Ralin ismét visszakerül a külső szakaszba a Hungaroring főbejáratával szemben lévő MOL-kút és környéke.

„A verseny első napján, azaz december 28-án, szombaton kizárólag a Hungaroringen belül száguldanak majd az autók, mégpedig egy szimpla és egy dupla gyorsasági formájában. A tavalyi versenyből megtartottuk, hogy az indulók ezúttal is szembe mennek majd a megszokott iránnyal a Ringen és a célegyenesbe. Vasárnap, december 29-én a külső pályával kezdünk, ami annyiban változik a tavalyihoz képest, hogy újra benne lesz a benzinkút, és ezt a részt elhagyva mennek be a versenyzők a belső részre és onnan már teljesen ugyanaz, mint tavaly volt” – árulta el Garamvölgyi Zoltán.

2019-Szilveszter Rallye-sajtóközlemény2-Hungaroring3

A versenyzők is javában készülnek már a 2019-es szezon búcsúztatására. A nevezések alapján kimondható, most sem lesz hiány látványban, hiszen 193 autó lesz ott a rajtvonalnál. Többek között ott lesz az indulók között a korábbi háromszoros győztes – 2014, 2016, 2017 – és az idei abszolút magyar bajnok Vincze Ferenc is, aki a Skoda Fabia R5-sel a viadal egyik fő esélyesének számít.

„A bajnoki cím kötelez, így mindenképpen odateszem magam ezen a remek versenyen. Tavaly sajnos nem tudtam rajthoz állni, így nem tudtam zsinórban harmadszor is megnyerni az óévbúcsúztatót, ami egyben azt is jelenthette volna, hogy a serleget végleg hazavihetem. Nos, ha erre most nincs is esélyem, de fő célom, hogy negyedszerre is én legyek a Szilveszter Rali bajnoka. Nem lesz egyszerű dolgom, hiszen komoly ellenfeleim lesznek, ráadásul két meglepetés indulót is emlegetnek az idei versenyen” – állította Vincze Ferenc.

2019-Szilveszter Rallye-sajtóközlemény2-Hungaroring5

Ahogy azt a szurkolók megszokhatták, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz rádiós és internetes élő közvetítés. A Rali Rádió a Hungaroringen és környékén a 92.4 MHz frekvencián fog élő adást sugározni a verseny teljes ideje alatt. Az adás elérhető a Raliradio.com oldalon akár okos telefonon is. Mindkét napon lesz livestream is több kamerával, élő riportokkal, eredményekkel, ami ITT, illetve a Rali Rádió YouTube csatornáján is követhető. 

„A Hungaroring környékén egy tíz kilométeres sugarú körben a 92.4 hullámsávon lesz hallható szombaton és vasárnap a Rali Rádió élő adása. Több kamerával dolgozunk, mind a belső, mind pedig a külső szakaszokon, míg a stúdióban számos beszélgetéssel tesszük még érdekesebbé a kétnapos közvetítést” – fogalmazott a közvetítésért felelős Képes Tamás.

És ne feledkezzünk meg arról, hogy a 21. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rali idén kandidál az Alpok-Adria Rally Cup nemzetközi sorozatba, míg 2020-ban már az AARC zárófutama lesz. Jövőre négy országban rendeznek futamokat, és a hagyományosan december 27-29-e között rendezendő Szilveszter Rali lesz a sorozat utolsó, 8. futama.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: