DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Megszerezte első ralis szakaszgyőzelmét Hangodi Bendegúz

Újabb mérföldkövet és fontos tanulságokat hozott a Hangodi Bendegúz – Kulcsár Dániel duó számára a Mecsek Rali, a fiatal pilóta a verseny első gyorsaságiján élete első szakaszgyőzelmét könyvelhette el, nem is akármilyen különbséggel. A folytatás sajnos már nem alakult ennyire rózsásan: az eső és a folyamatosan változó útviszonyok alaposan próbára tették a versenyzőket, és a HQ Racing párosa számára balesettel végződött a pécsi viadal.

Jól indult a Hangodi Bendegúz – Kulcsár Dániel duó számára a Mecsek Rallye, a pénteki versenynap délelőttjén kiváló időkkel hozták célba a Peugeot-t, olyannyira, hogy az első gyorsaságin a leggyorsabbnak bizonyultak a Peugeot Kupában, a napközbeni szervizre pedig úgy érkeztek meg, hogy komoly előnnyel vezették a kategória értékelést. Sajnos a folytatásban a délutáni első gyors változó útviszonyai közepette megtréfálta őket egy nyálkás folt, és beestek egy szakadékba. Személyi sérülés szerencsére nem történt, Beni pedig a tőle megszokott higgadtsággal kezelte a helyzetet.

191017_Hangodi_Bendeguz_3



„Jól kezdődött a verseny, az első gyorsaságin az a mi tempónk volt, nem volt benne kockázat, kategória elsők és abszolút 16.-ak lettünk, amivel nagyon meg voltam elégedve. A második gyors elmaradt, a harmadikon megint elég jó volt az időnk, a kategóriánkban másodikak lettünk. A szerviz után jött a negyedik gyors, ugyanazon a pályán, mint az első. Az volt a célom, hogy egy ugyanolyat menjek rajta, mint előszörre, de teljesen mások voltak az útviszonyok. Volt olyan rész, ami addigra teljesen felszáradt, de az egyik kanyarban nagyon felnyálkásodott az út, megállt a kerék, két fát is elkaptunk az autó bal oldalával, végül beestünk a szakadékba. Szerencsére egyikünknek sem esett baja. Azt kell mondjam, hogy ez a tapasztalatlanságomon múlt, rossz érzés, de ez most tanulópénz volt, le kell vonni a következtetéseket. Semmi extrát nem vállaltam be, láttam a többieket, mindenkinek megállt a kerék, ha nem mi esünk be, akkor beesik más. Meg kell tanulnom jobban olvasni az útviszonyokat, de ez az első évem a raliban, ez a tudás a kilométerekkel jön meg” – summázta a pécsi hétvégét Beni.

191017_Hangodi_Bendeguz_1

A csapat számára a következő megmérettetés a hazai ralibajnokság nyíregyházi szezonzárója lesz november 8-10-én.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: