DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Mecsek Rali: Hadik vezet, Vincze a nyomában

Hadik András magabiztosan vezet a Mecsekben, de Vincze Ferenc néhány szakaszra van a bajnoki cím bebiztosításától - volt egy hatalmas bukás is az első napon.

Hat gyorsasági rendeztek az idei Mecsek Rali első, szombati versenynapján és ezek alapján a tavalyi bajnok Hadik András gyakorlatilag a kezében tartja a győzelmet - 23,4 másodperccel vezet Vincze Ferenc előtt, vagyis ha nem követ el nagy hibát, vagy nem kap defektet, akkor a vasárnapi pályákon már nem lehet utolérni. Vincze hátrányában egy tízmásodperces büntetés, az eltérő gumistratégia és talán az is benne van, hogy neki nem kell sietnie: ezzel a második hellyel bebiztosítaná 2019-es bajnoki címét egy futammal a bajnokság vége előtt.

hadik_6



A dobogó harmadik fokát jelenleg Grzegorz Grzyb foglalja el a Topp Cars Fabia R5 Evójával, aki a nap második felében azért felvette a ritmust, a lassabb kezdés után szakaszt is tudott nyerni. A negyedik helyen Velenczei Ádám már egy perc feletti hátrányban van, majd jön Osváth Péter, míg az első szakaszt megnyerő Turán Frigyes hatperces lemaradást szedett össze egy defekt miatt.

Ugyanis egyrészt nagyon sokan kaptak defektet, a második pályán gyakorlatilag az élmezőnyből csak Hadik és Vincze úszta meg, másrészt ezen a pályán Trencsényi József hatalmasat esett, összetörte a Skodát és emiatt meg is kellett állítani a szakaszt - többen is megálltak, akiknek így a szakaszeredményük nem fedi a valóságot.

Az ORC-ben óriási a harc, jelenleg Gyarmati Ariel vezet, Rongits Attila öt, Matics Mihály pedig 18 másodpercre van tőle - a Peugeot Kupában Csomós Miklós áll az élen és ezzel egyúttal a bajnok cím kapujában.

Vasárnap hat gyorsasági rendeznek majd, az eredmények pedig ezen a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: