DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Vincze Ferencet Ózdon sem lehetett megverni

Idei negyedik futamgyőzelmét könyvelhette el a hazai ralibajnokságban Vincze Ferenc, ezzel gyakorlatilag a kezében van már a 2019-es bajnoki cím - a második helyen Hadik visszaverte Velenczei támadását.

Nem hibázott Vincze Ferenc és Igor Bacigál az Ózd Rali második napján, sőt, összességében tovább növelte előnyét Hadik Andrással szemben és magabiztosan, simán húzta be a győzelmet - idén már negyedszer gyűjthette be az abszolút első helyért járó pontokat, úgyhogy a többieknek reális esélyük már nincs arra, hogy elvegyék tőle a bajnoki címet. 

A második és a negyedik helyért zajlott ma komoly küzdelem, az ezüstéremért Velenczei Ádám támadta Hadik Andrást, meg is közelítette egy másodpercre, ám Hadik az utolsó körben visszavágott és végül 3,4 másodperces fórral megőrizte a pozícióját - eközben a negyedik helyet Német László egy tízmásodperces büntetéssel együtt is ellopta Bodolai Lászlótól, a hajrában fordított és végül öt másodperccel "nyert".

A power stage-en egyébként Vincze még odatette magát és az azért járó maximális pluszpontot is bezsebelte, így tette teljessé a sikerét. Az ORC mezőnyében a szenzációsan autózó Dudás Gergő úgy is nyert, hogy kapott tíz másodperc büntetést, a kétkerekesek között pedig Csomós Miklósnak nem volt ellenfele ezen a hétvégén, tükörsima győzelmet aratott.

A futam végeredménye ezen a linken megtekinthető!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: