DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Veszprém Rali – Megjutalmazzák az életmentő hősöket

Már szinte minden autósport fanatikus hallotta a hírt: a Veszprém Ralin súlyos balesetet szenvedett egy versenyzőpáros. A baj lehetett volna nagyobb is, ha két, magát abszolút nem kímélő fanatikus szurkoló nem lép közbe. A megmentett sporttárs életét és a nem mindennapi bátorságot nem lehet elégszer megköszönni, így a MAMS Tereprali szakág az összes autósport barát hálája jeléül egy alapos side by side buggy-s élményautózást ajánlott fel a két hősnek.

A két említett úriember gondolkodás nélkül segítségére sietett a Neukirchner András Párdi Kata kettősnek, Katát kihúzták a roncsok közül, majd mindkét versenyzőt biztonságba helyezték. A nem mindennapi vészhelyzet ellenére Novák Erik és Kucsera Antal nagyon is tudták, hogy mit csinálnak. Mindkét úriember vérbeli rallye rajongó, akik elsőként nekünk meséltek a szenvedélyükről, a történtekről, na meg a rájuk váró élményautózásról:

Erik



„Régebben nagyon sokat jártam rali versenyekre. A hétvége előtt viszonylag régen, 2011-ben álltam oda a pálya mellé, azonban a sportág iránti vonzalom sosem hunyt ki bennem. Ami a pilótákat illeti, a magyarok közül Aschenbrenner György és Turán Frigyes a nagy kedvenc, a nemzetközi versenyzőknél pedig Colin Mcrea nevének hallatán dobban meg a szívem. A balesetnél nem sokat gondolkodtam, másodmagammal azonnal futásnak eredtem. Az autó ekkor már nagyon lángolt, de az igazat megvallva, eszembe sem jutott, hogy belobbanhat. Reménykedtem benne, hogy a tank úgy lett kialakítva, hogy legalább fél-egy percet kibír a sugárzó hő alatt is. Egyszerűen nem hagyhattuk, hogy egy ember bent égjen… Ami az élményautózást illeti, még sosem ültem versenyautóban, de mivel minden motorsportot imádok, így nagyon várom már a lehetőséget!” - mondta el Novák Erik.

Kucsera Antal szintén szó szerint a tűzbe ment Párdi Katáért, ha ő nincs, ez a baleset könnyedén végzetes is lehetett volna:

Kucsera Antal

„Engem nagyon korán beszippantott a rally és a sportágat körülvevő közeg, ifj.Tóth János a mai napig az egyik legnagyobb favoritom. Ami a Veszprémben történteket illeti, tavaly is ugyanezen az ominózus szakaszon szurkoltunk a srácokkal, ám akkor hála istennek eseménytelenül zajlottak a dolgok. Amikor megtörtént a baleset, azonnal felfogtuk, hogy nagyon nagy a baj, és cselekednünk kell. András még ki tudott mászni az autóból, de azonnal össze is esett, így abban a pillanatban futásnak eredtünk, és az ablakon keresztül kihúztuk Katát a lángoló versenygépből. Nem volt egyszerű, mert be volt szorulva, de végül sikerrel jártunk. Hatalmas kő esett le a szívemről… Eddig versenyautóban még nem volt szerencsém ülni, de nagyon szívesen kipróbálnám.” - összegezte a történteket Antal, aki tettével beírta magát a magyar autósport nagykönyvébe.

CanAm

A fiúk a HunGarian Baja tereprali világkupa futam előtti teszten pattannak majd autóba, hogy átéljék minden autósport rajongó álmát, a száguldást egy hamisítatlan rali szakaszon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: