DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Vincze az utolsó szakaszon előzte meg Hadikot

Fordulattal ért véget az Országos Rali Bajnokság idei harmadik futama Székesfehérváron, ahol Vincze Ferenc a 11. szakaszon állt az élre, a törölt 12. miatt pedig Hadik Andrásnak már nem maradt esélye visszavágni.

form_fehervar19_day1_03



Vincze és navigátora, Igor Bacigál csak két ponton vezették a Székesfehérvár Ralit a hétvége során: az első és az utolsó gyorsasági szakasz végén. A kettő között minden pillanatban a Hadik András-Kertész Krisztián duó állt az összesített eredménylista élén, de az is igaz, hogy Vinczéék hátránya egyetlen alkalommal sem nőtt 6,3 másodperc fölé, azaz végig lőtávolban maradtak. Kettőjükön kívül senki más nem tudott szakaszt nyerni a 11 gyorsasági során, ők viszont ide-oda pattogtatták egymás között a tizedeket.

A döntő fordulatot a vasárnap esti, harmadszor teljesített oroszlányi 17,2 kilométeres szakasz jelentette: ott Vinczéék nyertek, Hadikék azonban jelentősnek mondható időveszteséggel, 10,9 másodperc hátrányban csak negyediknek jöttek be, ez pedig elég volt a riválisnak a vezetés átvételéhez. A tervek szerint lett volna még egy 12. szakasz is Guttamásinál, ám azt végül etapként teljesítette a mezőny, nem mérték az időt, így a verseny tulajdonképpen az előző gyorsaságival véget ért, Vincze Ferencék 4,8 másodperc előnnyel nyertek Hadikék előtt.

A Skodát és a Fordot egy Citroen követte a dobogón, noha a harmadik helyen befutó Velenczei Ádám-Sziros Gábor páros hátránya már fél percre rúgott. Balogh János, Hevesi István és Német László autói követték őket a célban.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: