DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Harmadik futamukra készülnek idén a Peugeot Kupások!

A királyok városában, Székesfehérváron folytatódik a haza rally bajnokság és ezen belül a Peugeot Rally Cup Hungary idei sorozata. Az első két futamot a Csomós Miklós – Nagy Attila páros nyerte. Előnyük számottevő, de koránt sincs még lefutva az öt versenyre kiírt bajnokság, hiszen mind a kilenc benevezett páros nyerni szeretne. Az aszfaltos fehérvári versenyre mindenki jelezte részvételét, teljes létszám mellett folynak majd a küzdelmek szombat déltől egészen vasárnap estig.

Továbbra is dübörög a Peugeot hazai forgalmazója által létrehozott kupasorozat, a rali bajnokság keretein belül megrendezett Peugeot Rally Cup Hungary. Az egri szezonnyitóra kilenc páros jelezte, hogy részt kíván venni a pénzdíjas sorozatban. Mindenki Peugeot 208 R2-es versenyautóval, azonos feltételek között, azonos motorvezérlő programmal próbál a leggyorsabb lenni. Négy, korábban is a kupában versenyző páros mellé öt új egység érkezett, akik mind fantáziát láttak a tiszta, azonos feltételek mellett megrendezett versengésben. A harmadik futam előtt állunk és továbbra is teljes a létszám. Azok a pilóták is úgy nyilatkoztak, hogy szeretnék végigcsinálni a szezont, akik az első futam előtt még nem látták teljesen biztosítottnak az anyagi feltételeit a teljes évadnak.

Peugeot Rally Cup_3_Miskolc



Egerben a Csomós-Nagy kettős nyert, a kupában újonc Szauer Gergővel és navigátorával, Rácz Lászlóval voltak nagy csatában egészen Szauerék bukásáig. A futam végén az egyetlen külföldi egység, a romániai Maior testvérpár végzett a második helyen, a tavalyi bajnok Jánosa Ákos és újdonsült, tapasztalt navigátora, Szőke Tamás állhatott a dobogó harmadik fokára.

Peugeot Rally Cup_2_Miskolc

Miskolcon folytatódott Csomósék menetelése, megnyerték az egy napos, de nagyon fárasztó és változó időjárási viszonyok között megrendezett viadalt. Szauerék itt ugyan defektet kaptak, de így is be tudtak érni a második helyre, míg Riskó Dani és navigátora, Bíró Péter örülhetett az első dobogós helyezésüknek.

A harmadik futam, a Székesfehérvár Rali hivatalos programja már pénteken délelőtt elkezdődik. A párosok pályabejárással töltik a napot, egészen szombat délig van lehetőségük feldolgozni a négy különböző gyorsasági szakaszt. Szombaton a Kőhányás-Pusztavám közötti részen versenyeznek. Háromszor kell megtenni ezt az útvonalat, hogy este a lezárt főutcán a SuperSpeciálon, várhatóan rengeteg néző előtt fejezzék be az első versenynapot. Vasárnap három gyors, háromszor. Ez szerepel az időtervben, ezt kell a leggyorsabban teljesíteni azoknak, akik Pünkösd vasárnapjának estéjén a fehérvári Fő utca végén felállított dobogón pezsgőzni szeretnének.

Peugeot Rally Cup_1_Miskolc

A verseny hivatalos honlapja: https://larocosport.com/main

On-line eredmények a https://rallylive.hu oldalon olvashatók.

A TAXI4 Székesfehérvár Rali 2019 futamon a Peugeot 208 Rally Cup Hungary kupasorozatba nevezett párosok, rajtszám szerinti sorrendben:

#10          Csomós Miklós          Nagy Attila                         East Motorsport Kft.

#11           Szauer Gergő              Rácz László                        Topp-Cars Rallye Team

#12          Maior Norbert            Maior Francesca              Maior Norbert

#14          Jánosa Ákos                 Szőke Tamás                     Garlas MS Kft.

#15          Riskó Dániel                Bíró Péter                            East Motorsport Kft.

#16          Márta János                 Hényel Ágoston               Dynamic Rally Team SE.

#17           Hibján József              Szollár Csaba                     Garlas MS Kft.

#18          Hangodi Bendegúz  Kulcsár Dániel                  HQ Racing Sport Kft.

#20          László Martin              Végh Attila                         M-Sport Racing Kft.

Peugeot Kupa állása a második forduló után:

1. Csomós Miklós – Nagy Attila, East Motorsport Kft. 33 pont

2. Szauer Gergő – Rácz László, Topp-cars Rally Team 22 pont

3. Norbert Maior (RO) – Francesca Maior (RO) 12 pont

4. Jánosa Ákos – Szőke Tamás, Garlas MS Kft. 9 pont

5. Riskó Dániel – Bíró Péter, East Motorsport Kft. 8 pont

6. Márta János – Hényel Ágoston, Dynamic Rally Team 8 pont

7. Hibján József – Szollár Csaba, Garlas MS Kft. 8 pont

8. Hangodi Bendegúz – Kulcsár Dániel, HQ Racing Sport Kft. 5 pont

A ponttáblázat a szabályoknak megfelelően a versenyben elért helyezés alapján + napi szakaszokon elért helyezések alapján + utolsó gyorsasági szakaszon elért helyezés alapján kerül kiszámításra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: