DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Maricsek: Jó, de nem elég jó

Az ORC második helyét szerezte meg Maricsek Miklós és Bán Viktor Mitsubishi Lancer R4-gyel a Miskolc Ralin. A Rally Café Racing párosa az eredménnyel elégedett, ráadásul a gyorsaágukkal sem volt baj, de Maricsek szerint lehetett volna még ennél is jobban menni.

„Az első körre RKW7-es gumit rakattam fel, ami slick, de vizes keverék – mondta Maricsek. – Az ORC mezőnyben mindenki más intermédiával ment, gondoltam, hogy kockáztatok, hátha bejön. Ezzel a döntésemmel el is intéztem a versenyt. Az első kör végén 54 másodperc hátránnyal álltunk a harmadik helyen. Ezt meg tudtuk tartani, sőt, a kilencedik gyorsaságin feljöttünk a második helyre és itt is értünk célba, ami nem rossz eredmény. Viszont azt gondolom, hogy szerencsénk volt, ha Rongó (Rongits) és Matics nem esik ki, akkor a harmadik helyért is keményen meg kellett volna dolgoznunk."

20190427_Maricsek_Miskolc_ORB_2019_Miskolc_MGR Images_MK150



"Nagyon jó verseny volt, nehéz pályákon, önmagunkhoz képes gyorsak is voltunk. Az ORC-ben nincs nagy különbség az autók között, sokkal inkább a versenyzőkön múlik az eredmény. A kategória győztes Dudás Gergő, fiatal, kiváló versenyző, akivel szemben mi csak a rutinunkra tudunk támaszkodni. A verseny előtt sajnos nem tudtunk tesztelni, pedig ez kulcsfontosságú, úgyhogy mese nincs, Fehérvár előtt sokat kell menni, akár teszten, akár versenyen."

"Nagyon örülök, hogy Tóth Tibor és Szabó József a Production Cupban ilyen jól szerepeltek és győztek. A Rally Café Racing így egy első és egy második helyet szerzett, amivel maximálisan elégedettek lehetünk. Ettől függetlenül a következő versenyen szeretnék még jobban menni.“

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: