DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Miskolcon is győzelemmel zárt a Korda Racing

A Magyar Bajnokság idei második állomásán második abszolút futamgyőzelmét is megszerezte a Korda Racing, Vincze Ferenc és Bacigal Igor az Eger Rally után a 25. HELL Miskolc Rallyn is az élen zárt a csapat Skoda Fabia R5 versenyautójával.

Ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, borzasztóan kemény próba elé állította a magyar rali bajnokság mezőnyét a 25. HELL Miskolc Rally. Az egy versenynapba sűrített több mint 150 versenykilométer, a kőkemény pályák és a szeszélyes időjárás alaposan megtizedelte a mezőnyt, melynek fele nem láthatta meg az idei célt. A Korda Racing öt párossal érkezett a borsodi megyeszékhelyre és közülük is csak ketten tudták teljesíteni a kijelölt távot. A csapat versenyzői közül a legpechesebbnek a közönségkedvenc Vizelli Károly és Tóth Péter bizonyult, számukra a péntek esti prológ rajtjában ért véget a verseny, mivel egy filléres alkatrész hibája miatt nem tudtak elrajtolni a verseny értékelésébe egyébként nem számító szakaszon. Nem járt sokkal jobban Kerék Balázs és Őry Tamás sem, ők a harmadik gyorsaságin csúsztak le az útról, a Citroen felült egy kőre, minek szorításából saját erőből nem tudtak kiszabadulni, a környéken pedig nem voltak nézők sem, akik segítségükre tudtak volna sietni. A csapat részéről a verseny harmadik áldozata Órai Balázs volt, aki Kerék Balázshoz hasonlóan a rali harmadik gyorsaságiján, baleset miatt adta fel a küzdelmet.



Mindezek ellenére a csapat nagy ünneplést tartott a célban, hiszen az abszolút futamgyőzelmét az a Vincze Ferenc és Bacigal Igor szerezte meg, akik a szezonnyitó Eger Rally után Miskolcon is felállhattak a dobogó legfelső fokára, amivel előnyüket tovább növelték a bajnoki ponttáblázat élén. Szintén sikerrel teljesítette a távot Makovics Ádám és Szabó Tamás, akik az ORC értékelés 11. és kategóriájuk 8. helyén zárták a versenyt.

„Négy verseny, négy győzelem, azt hiszem, aligha lehetnék most ennél boldogabb!” – jegyezte meg Korda Erik a verseny céljában. ”Ferike és Igor ismét nagyon okos és taktikus versenyzést mutatott be ezúton is gratulálok nekik a győzelemhez! Nagyon szépen köszönöm a srácoknak azt az odaadó és nagyon komoly munkát, amit az elmúlt napokban hetekben végeztek az autón, a Skoda ismét tökéletes volt. Négy versenyen négy győzelmet arattunk, kettőt a Mitropa Kupában és kettőt a Magyar Bajnokságban, Ferikével közösen pedig továbbra is őrizzük százszázalékos mérlegünket, három futamon három győzelem került a tarsolyba. Azt gondolom egy nagyon jó csomag állt össze az idei évre, kiváló versenyzők, szuper versenyautó és felkészült csapat, a titok nyitja talán abban lehet, hogy nagyon jó összhangban tudunk dolgozni a közös célokért.”

„Természetesen a folytatásban sem szeretnénk alább adni, szeretnénk megnyerni a Fehérvár Ralit, majd aztán az összes többit J, de tudjuk, hogy nagyon sok jó pilóta van a mezőnyben, így egy pillanatra sem dőlhetünk hátra, minden egyes tizedmásodpercért nagyon keményen meg kell küzdenünk. Jár a köszönet a verseny szervezőinek is, nagyon jó verseny volt az idei Miskolc Rally, a DVTK stadionban kialakított versenyközpont nagyon színvonalas volt, és külön dicséret illeti őket, hogy a nagyon sok baleset ellenére sem akadt meg a verseny. Most pedig itt az idő egy kis örömautózásra, Ferikével szerdán, Budapest belvárosában, a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Nagy Futamon hajtjuk meg a Skodát.”

A 25. HELL Miskolc Rali végeredménye:

1. Vincze Ferenc/Bacigal Igor, Skoda Fabia R5 1:21:13.7, 2. Turán Frigyes/Bagaméri László, Ford Fiesta R5 +14,6, 3. Német László/Szabó István, Skoda Fabia R5 +1:28.2, …32. Makovics Ádám/Szabó Tamás, BMW E46 M3 +16:02.2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: