DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Szakágváltással búcsúztatja az évet Nagy Norbert

A túraautó-világkupában 2018-ban a Zengő Motorsport színeiben versenyző Nagy Norbert természetesen csak egy alkalomra ül raliautóba: ahogyan öt éve minden decemberben, most is a Szilveszter Ralin zárja az óesztendőt.

“Ez már az ötödik Szilveszter Ralim lesz. Ahogyan eddig kivétel nélkül mindig, most is Mitsubishi Evóval indulok, és Szilassy Arnold lesz a navigátorom. Ez már szinte hagyománynak számít, nagyon szeretem, mert egy üde színfolt az évemben, pont a holtszezon közepén, ráadásul egészen más világ a rali, mint a pályaversenyzés, különösen, mint a túraautózás” - mondta a túraautó-világkupa résztvevője.

IMG_3419



Nagy Norbert eddigi legnagyobb sikerét érte el idén a WTCR-ben: a szlovákiai fordított rajtrácsos futamon második lett, mások mellett a négyszeres világbajnok Yvan Mullert is megelőzve. A Szilveszter Ralin is számít a jó eredményre a fiatal versenyző.

“Azért is kedvelem, mert nagyon jó hangulatú rendezvény, rengeteg nézővel. Tavaly összetettben tizenkettedikek lettünk, bízom benne, hogy idén sikerül hasonlóan előkelő helyen zárnom a kétnapos versenyt.”

A jubileumi, 20. Szilveszter Rali december 27-én, csütörtökön a pályabejárással és a gépátvétellel kezdődik a Hungaroringen, majd 28-án, pénteken délelőtt tízkor, 29-én, szombaton pedig reggel 9-kor rajtol el az első autó az első gyorsasági szakaszon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: