Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 18. kedd
Rali

Jedlóczky Márkkal a Szilveszter Rallye-n

A JLG Motorsport fiatal versenyzője Jedlóczky L. Márk visszatér kis versenyzői pályafutása legnagyobb sikereinek a színhelyére, a Hungaroringre a jubileumi 20. Szilveszter Rallye-n.

Versenyzőnk az idén itt már szerzett egy futamgyőzelmet a WTCR hétvégéjén az FIA CEZ Zone Trophy és az MNASZ Autós Gyorsasági OB első fordulóján. Majd szintén a Hungaroringen szerezte meg első Eb pontját a TCR Europe versenysorozatban.

Most az év végén ismét visszatér a hagyományos családi szakághoz, az idén már huszadik alkalommal megrendezésre kerülő nagy rallye-ünnepen! Tavaly is maximálisan büszkék lehettünk a Jedlóczky–Somogyi párosra több szempontból is! Egyrészt Somogyi Palira, akinek személyében először versenyzett egy igazi abszolút magyar bajnok a JLG csapatában, akinek az óriási szakmai tapasztalatával kiválóan sikerült kiegészíteni Márk kiemelkedő tehetségét. Nagyon hamar összeszokva, folyamatosan építkezve, folyamatosan gyorsulva tudták összerakni a versenyt, melynek legjobb eredménye az utolsó gyorsasági szakaszon az ötödik legjobb idő és a verseny végén egy abszolút hatodik helyezés volt. Talán arra is joggal lehettünk büszkék, hogy évtizedes tapasztalattal rendelkező versenyzőket, komoly bajnokokat is maguk mögé utasítottak az eredménylistán. 2018-ban újra megmérettetik magukat az év végi viadalon, és idén akár már a dobogót is megcélozhatják!

Ehhez a technikát ismét a 2018-as FIA CEZ Rally és abszolút Magyar Bajnok Hadik András és profi csapata biztosítja az R5-ös Ford Fiesta formájában.

Az idei Szilveszter Rallye jó kis kihívás lesz a mezőnynek, hiszen jelentős változások lesznek a pálya nyomvonalában. Idén a gyorsasági szakaszok olyan nyomvonalon lesznek kialakítva melyen még nem autózhatott a mezőny mióta a Hungaroringen kerül megrendezésre az év végi nagy presztízs értékű viadal. Mert bizony hiába van amolyan levezető buli versenynek titulálva a rendezvény, azért az élmezőny mindig késhegyre menő küzdelmeket vív a győzelemért és a dobogós helyekért. Reméljük ebbe a küzdelembe most a JLG Motorsport visszatérő alkalmi párosa is alaposan beleszólhat majd!

Ezért minden rallye rajongót nagy szeretettel várunk december 27 és 29. között a Hungaroringen, és addig is áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?