DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Kurtos-Szegedi: Kicsi kocsi újra száguld

Kurtos Robi és Szegedi Máté nyomás nélkül áll majd a Nyíregyháza Rali rajtvonalához. Az előző futamon minden elúszott, de ez nem vette el a kedvüket attól, hogy az évzáró versenyen odategyék magukat.

A mecseki bukásotok után sikerült újjáépíteni a Mitsubishit?

- Próbálom utolérni magam a privát munkámban, a srácok pedig ezerrel csinálják a kocsit. Sérült sajnos a bukócső egy része, azzal kezdtük, hogy Gállal javíttattuk, papíroztattuk, hogy minden hibátlan legyen a versenyautón. Rendbe hoztuk az A és B oszlopot, ajtókat, festést, dekorálást. Cseréltük az intercoolert, vízhűtőt, mert egy gally lerendezte azokat is. Elvileg már csak a partnerek visszakerülnek a helyükre és kész. Tervben benne van, hogy kipróbáljuk a kocsit, de hogy az idő engedi vagy sem, nem tudom még. Valamennyit biztosan megyek vele, kicsit összerázom, és nekem is jó, ha beülhetek újra.

kurtos_nyiregyhaza_elott_2018



Kérdeznélek a gyorsokról, de ezt majd a verseny után elmondod?

- A versenykiírás nem mutatja a gyorsasági szakaszok neveit, de mindenki megpróbálta már belőni nagyjából, hogy hol fog zajlani a futam. Sokan látták itt-ott a felfestéseket, illetve most már felkerült a nyiregyhazarally.hu-ra az érintett települések neve. Ennek fényében mondhatom, igencsak megszaporodtak a környéken az „ismerős túrázók” az utóbbi időben. Mi itt lakunk a környéken, úgyhogy aki nyitott szemmel jár, az lát ezt-azt. Mindenesetre örülünk ennek a szervezésnek, mert, ha minden úgy sül el, ahogy kell, akkor lehet folytatása, ami mindenképpen előrelépés lenne a raliban.

Szerinted sok néző lesz Nyíregyházán a városi Superspecialon?

- Azt gondolom nagyon sokan kijönnek majd megnézni a versenyt. A belvárosban lévő gyorsasági szakasz mindig látványos, és vonzza azokat az embereket is, akik nem tesznek meg többszáz kilométert, hogy elmenjenek egy ralira, vagy csak nincs lehetőségük ennyit utazni. Most a keleti régióban is történik valami, amire véleményem szerint megéri kimenni. Sőt nem nagy távolág a fent említett Zemplén sem, úgyhogy, ha már ilyen szép időnk van novemberben, gyerünk versenyt nézni. Szurkoljatok, és érezze jól magát mindenki a pálya szélén, de vigyázzunk egymásra.

A bajnokság elúszott?

- Igen. A mecseki futam előtt úgy voltam vele, hogy míg egy pici remény is van az előre lépéshez, addig toljuk neki. Jól sikerült, toltam neki, de nem ez volt az elképzelés. Ami megtörtént, az már a múlt, nem lehet vele mit tenni, csak előre nézni, és csinálni addig, amíg bírjuk energiával, és elő tudjuk teremteni erre a sportra a büdzsét. Szóval mivel mi arra törekszünk ezen a futamon, hogy nagyon-nagyon jól érezzük magunkat, úgy autózzunk, hogy mi is és a nézők is élvezzék. Legyen egy kellemes befejezése ez a futam az évnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: