DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Kazár: Az utolsó méterig küzdeni fogunk

A hétvégén eljön az igazság pillanata, és a szezonzáró Zemplén Ralin eldől, ki lesz 2018 legjobbja. A korábbi négyszeres abszolút első Kazár Miklós navigátorával, Tóth Zsolttal együtt még matematikailag megszerezheti az újabb bajnoki címet Nyíregyházán, és ennek megfelelően a Pro Racers párosa az elmúlt időszakban mindent ennek rendelt alá. Egy biztos, Kazárék az utolsó méterig harcolni fognak.

Az előttünk álló hétvégén kiderül, hogy ki lesz a 2018-as Magyar Rallye Bajnokság legjobbja, és úgy néz ki, aki megnyeri a Zemplén Ralit, az lesz az idei esztendő abszolút bajnoka. Összesen négy páros érhet fel a csúcsra, és közöttük van Kazár Miklós és navigátora, Tóth Zsolt is. A Pro Racers duója remek formában érkezett a szezon utolsó viadalára, hiszen Veszprémben nyerni tudtak, majd egy vadonatúj Skoda Fabia R5-össel az azt követő Ózd Ralin a második helyen végeztek, míg legutóbb a Mecsekben negyedikek lettek. Most Nyíregyházán szeretnék feltenni a koronát az idei teljesítményükre, éppen ezért nagyon motiváltan érkeznek a versenyre. Kazár Miklós úgy véli, az utolsó méterig harcolni fognak, hogy a dupla pontokért zajló Zemplén Ralin megszerezzék a bajnoki címet.

2018-ProRacers-Kazár Miki-Zemplén Rallye-előzetes3



„Számunkra ezen a hétvégén az nem elég, ha tökéletesen, száz százalékot nyújtva megyünk, ezen kívül nem árt, ha a szerencse is mellénk áll. Nagyon kemény harc vár ránk, de mindketten készen állunk. Az autóval tesztelni is tudtunk, és kipróbáltunk egy új beállítást, ami úgy tűnik, akár nyerő is lehet a számunkra. A csapat teljes mellszélességgel mellettünk áll, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobban búcsúzzunk az idei szezontól. Az itteni pályák egy részét nem ismerem, de ugyanígy van ezzel valamennyi riválisom is. Rutinos versenyzők vagyunk Zsolttal mindketten, számtalan nehéz helyzetben bizonyítottunk már. Most sem lesz másként, és az első métertől az utolsóig a maximumon égve teljesítjük a szakaszokat. Ha a remélt sok néző előtt mindent kiadunk magunkból, és ráadásul hibátlanul zárjuk a viadalt, akkor elégedettek lehetünk” – jelentette ki Kazár Miklós, aki a quad 450+ kategóriában idén már magyar bajnok lett.

2018-ProRacers-Kazár Miki-Zemplén Rallye-előzetes4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: