DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

A belvárosban is lesz gyorsasági a Nyíregyháza Ralin

A szervezők szerint öt-tíz kilométert kell majd megtenni Nyíregyháza belvárosában és van rá esély, hogy 2019-től már Európa-bajnoki futamnak adhasson otthont a város.

Az már eldőlt, hogy Zemplén Rali helyett Nyíregyháza Rali lesz az idei ORB-szezon utolsó, mindent eldöntő futama, most pedig további részletek is kiderültek a versenyről. A gyorsaságik így is a Zemplénben zajlanak majd, a Tokaji úti vásártéren lesz a szervizpark, a Kossuth téren a rajt és a cél, és egy gyorsasági szakasznak is – a belvárosi utakat fogja érinteni – helyet ad majd a város – számolt be erről a nyiregyhaza.hu.

– A városvezetéssel és az összes hatósággal együttműködve, közösen egyeztetve próbáltunk kijelölni egy olyan útvonalat, ami a belvárosi utakat fogja érinteni. Ez nyilvánvalóan egy időre lezárásokat fog eredményezni, viszont abban bízunk, hogy olyan élményt nyújt majd, ami feledteti a városlakókkal az ezzel járó kellemetlenségeket. Amíg azonban nem jelenik meg a versenykiírás – egy hónappal a verseny előtt fog megtörténni –, minden útvonal titkos, pont azért, hogy senki ne tudjon jogosulatlan előnyhöz jutni. Annyi azonban már most nyilvános, hogy a városban öt és tíz kilométer közötti távot kell majd teljesíteni – mondta Őry Tamás, a futam társrendezője.

aevl17u785kbpsoqzgdo_lg



A belvárosi gyorsasági szakasz mellett, a Kossuth téren lesz a verseny hivatalos rajtja és célja, tehát ott fognak áthajtani a céldobogón a versenyautók. A raliverseny központi területe, vagyis a szervizpark pedig a Tokaji úti vásártéren – KGST piac – kap majd helyet.

– Kormánygarancia van arra, hogy 2019-től öt évig Európa-bajnoki futamokat rendezhessünk, amire hazánkban még nem volt példa. Ehhez komoly előírásokat kell teljesíteni, ezért a novemberi első találkozónk már Európa-bajnoki színvonalú és úgynevezett kandidáló lesz. A nemzetközi szövetség illetékesei mindent árgus szemekkel fognak figyelni sportszakmai és egyéb szempontokból. Ha a nemzetközi megfigyelők és a nemzetközi autó-motorsport szövetség elégedett lesz a versennyel, akkor bekerülhetünk a jövő évi versenynaptárba és jövő évtől itt Európa-bajnoki futam valósulhatna meg. Akkor pedig ezek a versenyek már az Eurosport műsorára kerülnének, ennek jelentőségét aligha kell méltatni. Nemcsak a verseny, hanem Nyíregyháza és a régió is bemutatkozhatna – tette hozzá Őry.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: