DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Tim Gábor: Fontos második hely Komlón

Meredek hullámvölgyből kezd kijönni Tim Gábor, aki pályaautós karrierje után lépett a rali világába. Ugyan erősen kezdett a Rali2-ben, dobogóval. majd összetett győzelemmel indította az évet, ám hamar megismerte, milyen a rali valójában.

Meredek hullámvölgyből kezd kijönni Tim Gábor, aki pályaautós karrierje után lépett a rali világába. Ugyan erősen kezdett a Rali2-ben, dobogóval. majd összetett győzelemmel indította az évet, ám hamar megismerte, milyen a rali valójában. Két kiesés, majd egy gyenge eredmény következett Veszprémben. Így érkezett el az idei hatodik versenyhez, a Baranya Kupával folytatódott a 2018-as bajnokság.

A komlói verseny előtt a JG2-Racing újabb teszten adott lehetőséget a pilótának, hogy még jobban összeszokjon az Opel Adam R2-vel. Fontos volt a tapasztalatszerzés, a beállítások csiszolása. Tim Gábor navigátorával, Timár Tamással jól kezdett a prológon, a hatodikok lettek. Majd az első gyorsasági szakaszon elgumizták magukat, de a hatodik helyet őrizték.

tim_baranya_kupa_2018_081



Ugyan bizakodott abban a páros, hogy most újra a győzelemért tudnak küzdeni, nem sikerült közelebb kerülniük az élmenőkhöz. Egy helyet tudtak javítani az összesen hét szakaszon, így az ötödik helyen érkeztek a komlói célba, mely a kategóriájuk második helyét jelentette.

"Nem vagyok elégedett, de az biztos, hogy az év végén nagyon fontos lesz ez a kategória második hely. Persze, szeretnénk abszolút bajnokok lenni, de ez már nagyon messze került, szinte lehetetlen. Azonban a kategóriánkban, az 1600cc-esek között ez még lehetséges. Egyszerűen nem volt elég erőnk, hogy győzzünk. Pedig a csapat tényleg mindent megtesz, és tudom, hogy meg fogom ezt hálálni nekik. Voltak műszaki gondjaink, az autó teljesítménye sem volt elég, de nem hiszem, hogy csak az autóban kell keresnem a problémát, nekem, nekünk is kell fejlődnünk. Most még két versenyünk van hátra. Nem adjuk fel, minimum a kategória bajnoki címért szeretnénk küzdeni!" - foglalta össze Tim a komlói versenyét.

Nem sok szünetre van lehetősége az opeles párosnak, hisz szeptember első hétvégén jön a Salgó-Ózd Rali, az idei hetedik verseny.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: