DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Vinczéék az állandóságot képviselik

Komoly felelősség címvédőként érkezni az szezonnyitóra. Az emlékek még frissek, és egész biztos, hogy Vincze Ferenc számára örökre megmaradnak. Tavaly novemberben pályafutása első abszolút futamgyőzelmét aratta Egerben, most pedig a Heves megyei utakon vehet lendületet az új bajnokság első megmérettetésén.

A fiatal pilóta egyáltalán nem panaszkodhat a tavalyi termésre, hiszen a szezonzárón megszerzett első helyezés mellett, további öt bronzérmet söpört be, amivel Herczig Norbert és Hadik András mögött az éves összetettben is a harmadik pozíciót szerezte meg. Idén azonban még többre vágyik.

vincze eger elott

  • Hallani a híreket, hogy a többi csapatnál mennyi változás történt, én viszont semmi újdonságról nem tudok beszámolni – fogalmazott a Credobus Eger Rallye előtt Vincze Ferenc. – 2018-as is az R5-ös Skoda Fabiaval fogunk versenyezni, a csapat együtt maradt, az pedig egy pillanatig sem volt kérdés, hogy Bazsó Attila navigátorommal folytatom a pályafutásomat. Egy évvel ezelőtt sokkal több újdonsággal kellett szembenézni, hiszen 2017 a változások éve volt. A Mitsubishi után jött az R5-ös, Kuti Péter helyett pedig Attila ült be mellém. Az eredménysorunk azonban azt mutatja, hogy sikerült jól megragadni a lehetőséget. Folyamatosan ott autóztunk az elején, csak Ózdon nem lettünk dobogósok, egy sajnálatos defekt miatt. Ez viszont már a múlt, ebből idén nem lehet megélni. Egy nagyon kemény, kiélezett szezon elé nézünk, abban pedig csak reménykedni tudok, hogy idén is megbízható teljesítményre leszünk képesek.


Vincze Ferenc elsősorban saját magukkal kíván foglalkozni, de fél szemmel azért figyeli a riválisoknál történt eseményeket is. Azt mondja: nem árt tisztában lenni azzal, hogy mi zajlik a többi csapatnál.

  • Más R5-öst nem próbáltunk még ki, de a Skodával teljes mértékben meg vagyunk elégedve – tette hozzá Vincze Ferenc. – Komoly műszaki gondunk nem volt, csupán néhány aprósággal kellett megbirkózni, ez viszont természetesen benne van a raliban. Amikor a Mitsubishiből átültem a Skodába, kevesebbet vártam tőle. Év közben azonban kiderült, hogy rengeteg tartalék van benne. Mindig találtunk újabb és újabb beállításokat, amitől jobb, gyorsabb lett az autó. Kezdünk ráformálódni, jó kiinduló helyzetből várjuk az új bajnokságot. Lehet esélyünk a tavalyihoz hasonló, vagy még attól is jobb szerepre. Azt viszont azonnal hozzáteszem, hogy ehhez Fortuna segítségére is szükségünk lesz.

A tavalyi bronzérmes kiemelte: az egri szezonzárón elért futamgyőzelmet annak ellenére is komoly fegyverténynek tartja, hogy Herczig Norbert és Hadik András nem vett részt az eseményen. Idén – Herczig EB-s szereplésével – még komolyabb csata várható, hiszen többen is úgy élhetik meg, hogy végre eljött az idejük. Természetesen így van ezzel a Vincze, Bazsó egység is. Egy novemberihez hasonló szezonnyitó mindenesetre ezt a hitet tovább erősítené bennük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: