DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Kazár Miklós: Quadon innen, ralin túl

A hétvégén folytatódik az idei quad bajnoki szezon Kazár Miklós számára, aki a 450+ kategóriában mindenképpen a lehető legjobb eredményt szeretné elérni Miskolcon. A Pro Racers pilótája hatodik bajnoki címére hajt, ám egy pillanatra sem feledkezik meg a raliról: tesztekkel, valamint versenyekkel készül az október közepén megrendezésre kerülő Mecsek Ralira.

Egy biztos, igencsak eseménydús heteket él át Kazár Miklós, hiszen a Pro Racers versenyzője és navigátora, Ferencz Ramón nagyon készül a Magyar Rallye Bajnokság utolsó futamaira. Túl vannak már egy teszten, valamint edzésjelleggel elindultak a Parasznya-Lyukóbánya Ralin, ahol volt lehetőségük szárazon és esőben is kipróbálni a Ford Fiesta R5-öst.

2017-Kazár Miklós-új Ford



– Nagyon jó érzéseink vannak az autóval kapcsolatban, amely új, az eddiginél erősebb motort kapott. Szárazon igencsak bíztató etapokat mentünk, míg az esőben a vizes gumikkal rájöttünk, bizony másként kell mennünk, mint eddig. Most azért vigyáztunk az autóra, hosszabb féktávokat vettem, de ha a helyzet úgy hozta, már feszegettem a Ford határait. Előfutóként szerepeltünk, így amikor úgy éreztük, kipróbáltunk mindent az autón, befejeztük, nem vártuk meg a viadal végét – jelentette ki Kazár Miklós, aki hozzátette, a versenyen súlyos balesetet szenvedett versenyzőknek mindenképpen gyors gyógyulást kívánnak.

Ám ezzel nem jön el a Pro Racers pilótája számára a pihenés ideje, ugyanis a hétvégén ismét rajthoz áll Miskolcon a quadosok országos bajnokságának következő futamán. A sportág többszörös bajnoka a 450+ kategóriában indul, amelyikben az első versenyen a második helyen végzett. Most a lehető legjobban szeretne szerepelni hazai pályán.

2017-Pro Racers-Kazár Miki-quad2

– A KTM-be is új motor került, így nagyon bizakodva várom a hétvégét. Természetesen nyerni szeretnék, de számomra az a legfontosabb, hogy egy igazán szép napon legyünk túl. Külön öröm, hogy a salakmotorosok is rajthoz állnak, így igencsak látványos viadalra számíthatnak azok, akik kilátogatnak a versenyre. Szeretnék sok néző előtt versenyezni, hiszen a tömött lelátók mindig feldobnak – árulta el Kazár Miklós.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: