DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Budapest Rali: Elnöki köszöntő

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke beszélt a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Budapest Raliról, annak előkészületeiről.

Éppen kilenc hónap telt a tavalyi bajnokság díjkiosztó ünnepsége óta, ahol bejelentettük, hogy 2017-ben, mintegy négyévnyi kényszerű várakozást követően ismét elkezdtünk dolgozni azon, hogy a Budapest Rallyt visszahozzuk a magyar raliélet vérkeringésébe.

A 2014. évi mélypont után elsődleges célunk volt az Országos Bajnokság megszilárdítása, a Budapest Rally megrendezése. A szándék tehát megfogant és az elvégzett szorgos munka, az egyeztető tárgyalások sokasága meghozta gyümölcsét.

Büszkén kijelenthetjük és immáron tényként is kezelhetjük: megszületett a várva várt verseny, a 24. BUDAPEST RALLYE!

Mondhatnánk, hogy nehéz szülés volt, de elszánt csapatunk útjába semmi és senki nem állhatott. Hálás köszönetem Adamovits Márknak és csapatának, akikkel együtt támasztottuk fel poraiból ezt a patinás rendezvényt.

Külön köszönet illeti a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársait, akiket az autósport iránt érzett szeretet vezérelt a felmerülő problémák megoldásában.

Segítségükkel, támogatásukkal és közreműködésükkel jöhetett ismét létre ez a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség életében is kiemelt rendezvény. Rendkívül fontos számunkra, hogy visszatérhetünk azokra a kultikus gyorsasági szakaszokra, ahol nagy elődeink versenyezhettek. Így most unikális és igen technikás pályák várnak versenyzőinkre, melyek komoly kihívást jelentenek majd embernek és autóknak egyaránt. Ezt csak tetézi, hogy az Országos Bajnokság állása minden kategóriában szoros küzdelmet ígér.

Felhívom minden szurkoló figyelmét, hogy a rendezvény területén, kiemelten a gyorsasági szakaszok mellett, tartsák be a rendezők utasításait, hiszen az autósport – minden gyönyörűsége mellett – VESZÉLYES!

Kérem, senki se feledje, hogy legfontosabb a biztonság – hiszen mindenkit hazavárnak. A versenyzőknek komoly sportsikereket, a nézőknek pedig kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Sporttársi üdvözlettel

Oláh Gyárfás,

a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: